21.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăȘtirile zileiGest inedit al prefectului de Tulcea: va înota pentru copiii cu dizabilități...

Gest inedit al prefectului de Tulcea: va înota pentru copiii cu dizabilități 1500 m în Marea Neagră

“Ideea a venit după ce am primit vizita reprezentanţilor Asociaţiei de Sprijin a Copiilor şi Tinerilor cu Dizabilităţi Fizice Tulcea, care, pe lângă problemele de ordin social şi economic, mi-au subliniat faptul că persoanele cu dizabilităţi au un deficit grav de vizibilitate în societate, fenomen care face de multe ori ca strigătul lor după ajutor să rămână neauzit. Pentru a atrage atenţia atât autorităţilor, cât şi societăţii civile, am ales să-i prezint ca pe nişte adevăraţi luptători şi eroi ai vremurilor moderne”, a declarat prefectul Ivanov, citat în sursa amintită.

El a mai spus că va participa la proba de 1.500 de metri şi că joi dimineaţă a început antrenamentele în lacul Ciuperca, după ce până acum s-a antrenat în bazin.

“Ne-a dat Dumnezeu copii sănătoşi, lucru pentru care trebuie să fim recunoscători şi în acelaşi timp să-i sprijinim pe cei care duc cu demnitate povara unor dizabilităţi. Alături de organizatorii evenimentului Aqua Challenge vom face tot ce ne stă în putinţă ca problemele acestor oameni să se facă auzite. Este de datoria noastră să facem tot ce este necesar ca aceste persoane să ducă o viaţă normală şi să nu se simtă izolaţi. Ei există, iar noi trebuie să-i integrăm şi să le oferim şansa la normalitate. Pe 21 august voi înota pentru voi, copii minunaţi!’, a afirmat prefectul Marcel Ivanov.

În comunicat se menţionează că persoanele care doresc să susţină Asociaţia de Sprijin a Copiilor şi Tinerilor cu Dizabilităţi Fizice Tulcea o pot face în contul RO50RNCB0256167886110001, deschis la BCR.

Potrivit sursei, Aqua Challenge, primul maraton de nataţie în mare din România, este o competiţie de masă care se adresează atât înotătorilor amatori, cât şi celor de elită, probele de concurs fiind structurate în funcţie de vârsta şi nivelul de pregătire al concurenţilor.

Ediţia a 10-a a concursului va avea loc pe Plaja Zoom Beach din Constanţa şi va include şi prima ediţie a Campionatului naţional de înot în ape deschise organizat de Federaţia Română de Nataţie.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă