14.1 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăInternaționalGermania arestează trei persoane suspectate că au colaborat cu serviciile secrete chineze

Germania arestează trei persoane suspectate că au colaborat cu serviciile secrete chineze

Trei germani au fost arestați sub suspiciunea că au colaborat cu serviciile secrete chineze. Se pare că aceștia au predat tehnologie care ar putea fi folosită în scopuri militare, contribuind astfel la consolidarea marinei chineze, au declarat luni oficiali germani, potrivit Reuters.

Arestările au avut loc la o săptămână după ce cancelarul Olaf Scholz a călătorit în China pentru a face presiuni asupra Beijingului cu privire la sprijinul acordat economiei rusești în timp de război și pentru a ridica probleme legate de furtul de proprietate intelectuală și accesul echitabil pe piață.

Ministrul de interne Nancy Faeser a declarat că guvernul monitorizează o amenințare semnificativă reprezentată de spionajul chinezesc în afaceri, industrie și știință.

“Ne uităm foarte atent la aceste riscuri și amenințări și am avertizat în mod clar cu privire la acestea, astfel încât măsurile de protecție să fie sporite peste tot”, a declarat ea într-o declarație.

În acest caz, problema tehnologiilor inovatoare germane care pot fi folosite în scopuri militare a fost “deosebit de sensibilă”, a adăugat ea.

Ambasada Chinei la Berlin a declarat că Beijingul a respins cu fermitate acuzațiile potrivit cărora ar fi desfășurat activități de spionaj în Germania.

“Cerem Germaniei să renunțe la acuzația de spionaj pentru a manipula politic imaginea Chinei și a defăima China”, a declarat un purtător de cuvânt al ambasadei într-o declarație trimisă prin e-mail.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

De la Expoziția Dali, la spiritul “vitraliului în 8”

În toiul unui Florar (cum i se mai zice popular lunii mai), am uitat să ne bucurăm ochii și să ne fericim sufletul cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă