18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăPoliticăGeorge Simion, la BEC: „Am venit având în spate semnăturile a peste...

George Simion, la BEC: „Am venit având în spate semnăturile a peste 630.000 de români”

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a depus, luni, la Biroul Electoral Central lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie, iar cu această ocazie George Simion a făcut o serie de declarații.

„Depunem candidaturile, Partidul Republican e aici, Partidul Conservator e aici, toţi candidaţii noştri sunt aici. Am venit cu oameni care ştiu patru, cinci limbi străine, am venit cu profesori universitari, am venit cu oameni care au făcut doctorate pe bune (…), am venit pentru o viziune a unei Europe unite, dar a unei Europe a naţiunilor care respinge un proiect federalist european. Am venit având în spate semnăturile a peste 630.000 de români, care la apelul nostru şi-au pus numele, şi-au pus semnătura pentru candidaţii AUR”, a declarat cu acest prilej preşedintele AUR, George Simion.

El a adăugat că lista de candidaţi este deschisă de Cristian Terheş, Claudiu Târziu şi Gheorghe Piperea.

„Am venit la acest proces electoral care numai pe bucata alegerilor europene este legal şi constituţional (…), alegerile locale nu sunt legale, nu sunt constituţionale, s-au speriat de AUR. Vrem să cerem votul de încredere al românilor, suntem singura formaţiune care nu a fost la guvernare şi la conducerea acestei ţări. Avem încredere în cei care deschid lista AUR, adică domnul Terheş, domnul Claudiu Târziu şi domnul Piperea. Avem încredere în această alianţă AUR formată din mai multe partide suveraniste. Avem încredere că altul este drumul pentru România, nu cel din prezent, când stăm în genunchi la masa celor care ar trebui teoretic să fie aliaţii noştri. Sperăm să câştigăm ca formaţiune politică primul loc în această bătălie. PSD şi PNL, de frica pierderii primului loc, au făcut o listă comună, o listă de tristă amintire”, a a afirmat George Simion.

În context, el a afirmat că premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD, şi premierul din Republica Moldova, Dorin Recean, încearcă „să scoată AUR în afara legii”.

„Îi avertizez că vor avea de-a face cu furia românilor dacă încearcă să împiedice un competitor politic într-o competiţie democratică, să nu candideze. Până acum totul este în regulă, judecătorul se va pronunţa. Îl acuz pe domnul Ciolacu de intervenţie şi de înţelegere cu domnul Dorin Recean, ca să încerce să ne scoată în afara legii. Ştiu că este o acuzaţie destul de gravă, dar altfel nu îmi explic cum îşi permite premierul României să spună că are acces la unele acte strict secrete aparţinând unor altor state. Şi pun tot ce s-a întâmplat cu Poliţia din Republica Moldova pe seama acţiunilor lui Marcel Ciolacu, pentru a ne împiedica să candidăm la aceste alegeri europarlamentare şi prezidenţiale”, a mai susţinut Simion.

Acesta a fost însoţit la sediul BEC de sute de susţinători care fluturau steaguri şi scandau lozinci împotriva coaliţiei de guvernare. 

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

Ministrul agriculturii din China, cercetat pentru nerespectarea prevederilor legii

Ministrul agriculturii din China este investigat pentru încălcarea legii și a disciplinei, a anunțat sâmbătă organismul de supraveghere anti-corupție al țării, potrivit Reuters. Tang Renjian,...
Ultima oră
Pe aceeași temă