5.8 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăCulturăGeorge Călin este noul manager general interimar al Teatrului Naţional "I.L. Caragiale"

George Călin este noul manager general interimar al Teatrului Naţional “I.L. Caragiale”

Actorul George Călin a fost numit manager general interimar al Teatrului Național “I.L. Caragiale”, informează site-ul instituţiei.

Fostul manager interimar Mircea Rusu a fost numit în funcţia de director general adjunct, conform agerpres.ro.

Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti funcţionează ca o instituţie publică de cultură, de importanţă naţională, cu personalitate juridică, finanţată din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat, aflată în subordinea Ministerului Culturii. Instituția are ca obiectiv principal promovarea valorilor cultural-artistice, autohtone şi universale, pe plan naţional şi internaţional precum și dezvoltarea audienței, creșterea accesului publicului la aceste valori, potrivit dcnews.ro.

Cu o vechime de peste 170 de ani, Teatrul Naţional “I.L. Caragiale” din București este o instituție – reper pentru cultura românească, un adevărat brand cultural naţional fiind totodată unul din principalii generatori de imagine a României. Numeroase generaţii de actori străluciţi s-au format și au evoluat pe scena Naţionalului. Cu o medie de 50 reprezentaţii şi în jur de 20.000 de spectatori pe lună, având un nucleu al publicului fidel de peste 170.000 de persoane anual, Naţionalul bucureștean este, de departe, cel mai vizitat dintre teatrele româneşti.

Doliu din nou la Teatrul Național: a murit directorul interimar al instituției, Ioan Onisei

Doliu la colectivul de la Teatrul Național „I. L. Caragiale” Bucureşti care deplânge „dispariţia prematură” a directorului interimar al instituţiei, Ioan Onisei.

„Colegii din Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti anunţă cu profundă întristare trecerea în nefiinţă a managerului interimar, Ioan Onisei. Expert în management cultural, audiovizual, cinematografie şi drepturi de autor, consilier al Ministerului Culturii, Ioan Onisei a ocupat în perioada 2014-2021 funcţia de director general adjunct, preluând, după dispariţia lui Ion Caramitru, atribuţiile de manager interimar. Întregul colectiv al teatrului deplânge dispariţia lui prematură şi transmite familiei îndoliate întreaga compasiune. Dumnezeu să-l odihnească!”, transmite TNB, joi, într-un comunicat de presă, conform agerpres.ro.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

FSB acuză British Council de spionaj pentru Ucraina

Serviciile de securitate ruse (FSB) au acuzat miercuri British Council, agenţia britanică pentru educaţie şi cultură, de colectarea de informaţii militare de la refugiaţii...

FSB acuză British Council de spionaj pentru Ucraina

Serviciile de securitate ruse (FSB) au acuzat miercuri British Council, agenţia britanică pentru educaţie şi cultură, de colectarea de informaţii militare de la refugiaţii...

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu nu au luat o decizie privind un candidat comun PNL PSD la Primăria Capitalei

Liderii coaliţiei, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, încă nu au luat o decizie privind un posibil candidat comun PNL şi PSD la Primăria Capitalei...
Ultima oră
Pe aceeași temă