13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăȘtirile zileiGeneralul Daniel Petrescu vrea o prezență sporită a militarilor spanioli la noi...

Generalul Daniel Petrescu vrea o prezență sporită a militarilor spanioli la noi în țară

Şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a fost, de marţi până miercuri, în vizită oficială în Regatul Spaniei, la invitaţia omologului său, amiralul Teodoro Lopez Calderon, context în care a vorbit despre o prezență mai mare a militarilor spanioli în ţara noastră.

Agenda discuţiilor a vizat situaţia de securitate, identificarea unor modalităţi de amplificare a cooperării bilaterale şi măsuri de consolidare a posturii aliate de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, inclusiv prin participarea militarilor spanioli la misiunile planificate de NATO în România, arată un comunicat MApN.

Generalul Petrescu Vrea o prezență mai mare a militarilor spanioli în România, în acord cu parteneriatul strategic dintre România și Spania

“În contextul parteneriatului strategic dintre România şi Regatul Spaniei, dar şi al actualului context geopolitic, vizăm o prezenţă mai consistentă a militarilor spanioli, care se va materializa prin participarea cu capabilităţi relevante în cadrul posturii aliate din ţara noastră. Totodată, vom extinde oportunităţile de pregătire comună pentru creşterea gradului de interoperabilitate şi îmbunătăţirea nivelului de instruire al trupelor. Întărirea rezilienţei în faţa potenţialului disruptiv al noilor provocări de securitate rămâne un deziderat pentru Armata României şi pentru aliaţii noştri”, a declarat Daniel Petrescu, potrivit sursei citate, potrivit agerpres.ro.

Programul şefului Statului Major al Apărării a inclus vizite la Cyberspace Command şi în bazele militare Retamares şi Bujeo. De asemenea, generalul Daniel Petrescu, alături de omologul său, a adus un omagiu eroilor spanioli, depunând o coroană de flori la monumentul din Plaza de la Lealtad din Madrid.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă