4 C
București
marți, 20 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiGalaţi: Trecerea bac de la Dunăre şi portul de ambarcaţiuni, sufocate de...

Galaţi: Trecerea bac de la Dunăre şi portul de ambarcaţiuni, sufocate de gunoi

Apele învolburate au adus butuci, crengi rupte, sticle şi recipiente din plastic, vegetaţie, animale moarte, care s-au depus la pontoanele de acostare ale Trecerii bac.

La faţa locului intervin militarii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, mai ales pentru scoaterea animalelor moarte, care reprezintă focar de infecţie.

“Am fost solicitaţi pentru a scoate animalele moarte prinse în banchiza de lemne şi copacii căzuţi în preajma Trecerii bac. Am reuşit să scoatem 11 animale, au mai rămas trei, prinse la mijloc, dar cu ce avem în dotare nu am reuşit încă”, a declarat miercuri, plt. major Ştefan Diaconu, de la ISU Galaţi.

Portul de ambarcaţiuni uşoare, aflat în vecinătatea Trecerii bac, este impracticabil din cauza tonelor de gunoaie care au blocat standurile de acostare.

“Săptămâna trecută, a fost curat aici şi acum nu pot să vină proprietarii cu bărcile că e totul blocat de crengi. Totul a fost adus de viituri”, a spus un gălăţean, proprietar de barcă.

În afară de militarii ISU, au fost mobilizaţi în zonă angajaţi de la firma de salubritate, mici nave de intervenţie cu macarale uşoare, dar acţiunea se desfăşoară anevoios din cauza cantităţi mari de gunoaie depozitate la malul Dunării.

Cele mai citite
00:01:08

Doctorul OMS „șocat” după vizita la spitalul Nasser din Gaza

Într-un videoclip difuzat de Organizația Mondială a Sănătății(OMS), medicilor Națiunilor Unite li s-a permis trecerea duminică (18 februarie) într-un spital din Gaza care a...
00:00:30

Sătenii mută cadavrele pe măsură ce violența în Papua Noua Guinee crește

Peste două duzini de oameni au fost uciși în luptele tribale din zonele muntoase din nordul insulei Papua Noua Guinee, a anunțat Australian Broadcasting...

Momentul adevărului pentru Zelenski: armata ucraineană are o situaţie “extrem de dificilă” în faţa forţelor ruseşti

Preşedintele Volodimir Zelenski a recunoscut luni că armata ucraineană se confruntă cu o situaţie "extrem de dificilă" în faţa forţelor ruseşti care, în opinia...
Ultima oră
Pe aceeași temă