8.5 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiGalaţi: Cursurile la o şcoală generală şi la două colegii au fost...

Galaţi: Cursurile la o şcoală generală şi la două colegii au fost suspendate

Întrucât temperaturile au scăzut drastic, autorităţile din Galaţi au decis ca luni şi marţi copiii să stea acasă, pentru a nu îngheţa în sălile de clasă.

O astfel de decizie a fost luată în cazul Şcolii generale nr. 17 şi a două colegii, în total circa o mie de copiii fiind anunţaţi că nu fac cursuri, acestea urmând să fie recuperate.

Marţi, în funcţie de evoluţia vremii şi a lucrărilor de branşare a centralelor la reţeaua de gaze, oficialii şcolilor urmează să ia o decizie cu privire la desfăşurarea cursurilor în următoarele zile. În timp ce la cele trei unităţi cursurile au fost suspendate, în alte zece unităţi şcolare programul a fost scurtat, întrucât în clase e foarte frig, şcolile neavând deocamdată sisteme de încălzire funcţionale. 

Potrivit autorităţilor locale, problema alimentării cu gaz va fi rezolvată pe parcursul acestei săptămâni, la şase dintre cele 13 unităţi afectate sistemul de termoficare urmând să fie pornit chiar luni.

Cele 13 unităţi au fost debranşate de la reţeaua de termoficare după ce Primăria a anunţat închiderea sistemului centralizat din cauza pierderilor şi a cheltuielilor de întreţinere uriaşe.

În şcoli, au fost montate centrale termice, însă, până acum nu au fost parcurşi toţi paşii pentru obţinerea avizelor pentru conectarea la reţeaua de gaze, unităţile de învăţământ aşteptând autorizaţiile pentru racordarea la reţeaua de gaze.

Cele mai citite

Zeljko Kopic, înaintea meciului cu CFR Cluj: „Dacă vrem să câştigăm, trebuie să jucăm mai bine ca în ultimele meciuri”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, spune că pentru a câştiga partida din deplasare cu CFR Cluj, care va avea loc în această seară, formaţia...

Mită la Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău! Doi angajați au fost reținuți de procurorii DNA

Şeful Serviciului Tehnic, Administrativ şi Aprovizionare din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău şi economistul unităţii au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie pentru 24 ore...

Rusia – Ucraina, ziua 708: Trei morți, în urma unui atac asupra Odesei

O dronă rusească a lovit o zonă comercială în portul ucrainean Odesa, de la Marea Neagră, ucigând trei persoane, au declarat armata ucraineană şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă