15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaFSB declară că a împușcat mortal un bărbat din Belarus care plănuia...

FSB declară că a împușcat mortal un bărbat din Belarus care plănuia „un act de terorism” în numele Ucrainei

Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei a declarat joi că a împuşcat mortal un bărbat din Belarus care plănuia “un act de terorism” în numele Ucrainei, în regiunea Karelia din nordul Rusiei, a informat agenţia de presă rusă RIA, relatează Reuters, conform agerpres.ro.

FSB, fostul KGB, a declarat că “a confiscat arme şi un dispozitiv exploziv improvizat” după incident.

Serviciul Federal de Securitate a afirmat că bărbatul intenţiona să arunce în aer o clădire administrativă din oraşul Oloneţ, situat la circa 250 km de graniţa cu Finlanda.

“În timpul arestării, criminalul a deschis focul asupra ofiţerilor serviciilor speciale şi a fost neutralizat în timpul confruntării”, a declarat FSB, citat de RIA.

RIA a publicat înregistrări video în care mai mulţi agenţi FSB intră într-o clădire dărăpănată, neiluminată, situată într-o zonă izolată, strigând “ieşi” şi apoi trăgând.

În imaginile video se poate vedea apoi un bărbat care părea mort şi zăcea la pământ, cu o armă lângă el.

FSB a spus că dispozitivul improvizat era realizat cu un exploziv din plastic fabricat în Marea Britanie şi avea un detonator fabricat în SUA.

Citând surse anonime, presa rusă a raportat că numele bărbatului este Nikolai Alekseev, un activist de 49 de ani din Belarus, care a participat la protestele opoziţiei din această ţară în 2020.

Atentat dejucat în Rusia. Patru adepți ai grupării Stat Islamic, reținuți. Ei ar fi plănuit atentate în locuri aglomerate din Moscova

Patru persoane au fost reținute de forțele de securitate ruse, fiind acuzate de legături cu gruparea teroristă Stat Islamic și că ar fi plănuit sp comită atentate în Moscova, informează agenția EFE, cătată de Agerpres.

„În regiunea Moscovei a fost dezmembrat un grup terorist care intenționa să comită o serie de atentate în locuri extrem de aglomerate, printre care în infrastructura de transport și în marile centre comerciale”, se precizează într-un comunicat publicat pe pagina Serviciului Federal de Securitate.

Printre cei reținuți este și un emisar al grupării jihadiste, specialist în fabricarea dispozitivelor explozive, cât și doi teroriști sinucigași. Persoanele arestate, care nu au fost identificate, sunt de origine rusă și central-asiatică.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

STB va avea sâmbătă, 20 aprilie, 10 linii cu trasee modificate pentru evenimentul sportiv „The Color Run Celebration Tour 2024”

STB îi anunță pe călători că, sâmbătă, 20 aprilie, 10 linii au trasee modificate pentru evenimentul sportiv „The Color Run Celebration Tour 2024”. Societatea...

Cum să alegi parfumul potrivit pentru orice ocazie

Viața este frumoasă dacă facem alegeri bune, iar parfumurile de lux ne pot aduce o dimensiune extraordinară în experiența vieții și în felul cum...

Ghidul ANAF pentru frizeri, coafeze și manichiuriste

Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală, a fost publicat joi de ANAF. Ghidul poate...
Ultima oră
Pe aceeași temă