14.4 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiFOTO și VIDEO. Protest, după ce poliţiştii au reţinut numere de înmatriculare...

FOTO și VIDEO. Protest, după ce poliţiştii au reţinut numere de înmatriculare cu mesaj anti-PSD

Protestatarii sunt nemulţumiţi de atitudinea poliţiştilor şi spun că nu s-a procedat corect, acuzând Poliţiţia Română de subordonare politică.

Oamenii au afişat un banner împotriva Poliţiei.

Protestatarii s-au adunat în faţa sediului Brigăzii Rutiere în jurul orei 14.00, scandând „Poliţia Română e o slugă bună”.

Ei sunt nemulţumiţi de modul în care au luat poliţiştii măsuri, reţinând plăcuţele de înmatriculare cu mesaj anti-PSD şi permisul şoferului, şi acuză Poliţia Română că a acţionat politic.

„Poliţiştii fac nişte verificări, interoghează o bază de date, după care stabilesc în raport cu fapta ce măsuri se iau. La fel şi în acest caz, se fac cercetări. (…) Ambasada Suediei a venit cu un comunicat în care precizează că rămâne la latitudinea statelor dacă pot uitiliza sau nu acele numere preferenţiale în cadrul altor ţări. (…) În momentul în care au interogat baza de date, colegii au stabilit că numărul corespunde seriei şasiu şi certificatului de înmatriculare al autoturismului. Există o interpretare în raport cu prevederile convenţiei pe care şi Romania şi Suedia le-a ratificat în sensul în care numerele de înmatriculare trebuie să conţină atât litere, cât si cifre. Politiştii fac nişte verificări, verifică o bază de date, apoi stabilesc măsuri”, a explicat Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Europol.

Brigada Rutieră a Capitalei a reţinut, luni, numerele de înmatriculare cu mesaj anti-PSD, după ce au oprit în trafic autoturismul înmatriculat în Suedia. De asemenea, a fost reţinut pemisul de conducere al şoferului, acesta declarând că a înmatriculat maşina în luna aprilie şi că se află în concediu în România, fiind în drum spre litoral. Poliţia Rutieră a deschis dosar penal în acest caz şi susţine că maşina cu numărul de înmatriculare ”M..EPSD” nu are drept de circulaţie în România, invocând o informare transmisă de Biroul Interpol Stockholm, în timp ce Ambasada Suediei la Bucureşti susţine că autoturismul are drept de circulaţie în Uniunea Europeană, dar că posesorul trebuie să deţină documentele oficiale pentru ambele seturi de numere – personalizate şi oficiale.

”Astăzi, în jurul orei 06.00, un echipaj de poliţie al Brigăzii Rutiere din cadrul D.G.P.M.B., aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza sectorului 3, a depistat în trafic un autoturism, înmatriculat în Suedia, condus de un bărbat, în vârstă de 45 de ani. Conducătorul auto a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere, în vederea declanşării verificărilor procedurale, pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei juridice în ceea ce priveşte regimul de înmatriculare şi circulaţie şi a vehiculului pe drumurile publice. În cauză a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de «conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România», faptă prev. şi ped. de art. 334, alin. (4) din Codul Penal”, au anunţat, luni, poliţiştii Brigăzii Rutiere.

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Cele mai citite

Premierul României se întâlnește cu președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor

Premierul României, Marcel Ciolacu, se întâlnește, la București, cu președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor, Paul Grod. Întâlnirea va avea loc la Palatul Victoria, în ziua...

Premierul României se întâlnește cu președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor

Premierul României, Marcel Ciolacu, se întâlnește, la București, cu președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor, Paul Grod. Întâlnirea va avea loc la Palatul Victoria, în ziua...
Ultima oră
Pe aceeași temă