7.1 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăLifestyleFOTO. Miriam Margolyes (82 de ani), actrița care a jucat în Harry...

FOTO. Miriam Margolyes (82 de ani), actrița care a jucat în Harry Potter, a pozat nud pentru British Vogue

Câțiva dintre cei mai proeminenți actori, muzicieni, politicieni și sportivi LGBTQ+ din Marea Britanie au vorbit despre experiențele lor legate de identitatea de gen și sexualitate pentru cel mai recent număr al revistei British Vogue, potrivit CNN.

Pentru a celebra Luna Mândrie LGBTQ+, care se desfășoară între 1 și 30 iunie în Marea Britanie, revista a intervievat o serie de “pionieri LGBTQ+” – de la primul cuplu de homosexuali care s-a căsătorit în Marea Britanie în 2014 până la cea mai în vârstă persoană care a suferit o operație de schimbare de sex, la 81 de ani -, precum și figuri celebre, printre care Janelle Monáe, Ncuti Gatwa, Emma D’Arcy și Rina Sawayama, despre călătoriile lor de autodescoperire și acceptare.

Într-un interviu separat acordat revistei Vogue, Miriam Margolyes, în vârstă de 82 de ani, care este cunoscută pentru rolul profesoarei Pomona Sprout din seria de filme “Harry Potter”, a reflectat asupra provocărilor cu care s-a confruntat când a ieșit în evidență ca lesbiană în 1966, o perioadă în care homosexualitatea era încă ilegală în Marea Britanie.

“Nu mi-a fost niciodată rușine că de orientarea mea sexuală. Știam că nu era ceva ilegal”, a spus ea. Părinții ei evrei, potrivit interviului, au fost mai puțin toleranți – se pare că au forțat-o pe Margolyes să jure că nu va mai face sex cu femei.

Cu toate acestea, actrița, care a pozat nud pentru revistă, a declarat că rămâne mândră de identitatea și comunitatea sa.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
00:01:07

Șeful ONU: Consiliul de Securitate subminat de blocajul din Gaza și Ucraina

Șeful Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a deplâns luni (26 februarie) modul în care Consiliul de Securitate al ONU nu a reușit să reacționeze în...
00:01:07

Șeful ONU: Consiliul de Securitate subminat de blocajul din Gaza și Ucraina

Șeful Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a deplâns luni (26 februarie) modul în care Consiliul de Securitate al ONU nu a reușit să reacționeze în...

Administratorul Fondului Proprietatea (Frank Templeton) vrea să-şi majoreze comisionul de administrare de 4,4 ori

Administratorul Fondului Proprietatea, compania Franklin Templeton, a propus pentru Adunarea Generală a Acționarilor de luna viitoare modificarea contractului de administrare, în sensul majorării...
Ultima oră
Pe aceeași temă