15.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalFost oficial de securitate din Austria, reținut pentru suspiciune de spionaj

Fost oficial de securitate din Austria, reținut pentru suspiciune de spionaj

Un fost oficial austriac din cadrul serviciilor de informații interne care ar avea legături cu un fost director executiv fugar al companiei germane de plăți Wirecard, aflată în colaps, a fost reținut sub suspiciunea de spionaj, notează Reuters.

Egisto Ott, un fost angajat al defunctului Birou federal pentru protecția Constituției și combaterea terorismului (BVT), a fost arestat vineri împreună cu o altă persoană, potrivit unui purtător de cuvânt al procuraturii din Viena.

Purtătorul de cuvânt a refuzat să precizeze care este natura acuzațiilor de spionaj împotriva lui Ott, cu excepția faptului că acestea se referă la abuz de funcție și sunt în detrimentul Austriei.

Ott, care a negat orice abatere, nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii.

Potrivit presei germane și austriece, Ott este suspectat că i-a transmis informații lui Jan Marsalek, un fost membru al consiliului de administrație al companiei germane de plăți Wirecard, care a făcut implozie în 2020. Marsalek, un austriac, este căutat de poliția germană pentru o presupusă fraudă, iar în prezent nu se știe unde se află acesta.

Revista germană “Der Spiegel” a declarat că Ott și un alt fost oficial de securitate austriac i-au furnizat lui Marsalek date sensibile. Ott a respins aceste acuzații într-un articol publicat luna aceasta de ziarul austriac Der Standard.

Un tribunal din Munchen judecă foști directori ai Wirecard din decembrie 2022.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă