25.4 C
București
marți, 25 iunie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaForțele ucrainene fac progrese în contraofensiva lor din regiunea Zaporojie

Forțele ucrainene fac progrese în contraofensiva lor din regiunea Zaporojie

Forţele armate ucrainene au avansat în contraofensiva lor din regiunea Zaporojie din estul Ucrainei, se menţionează într-un raport dat publicităţii vineri al Institutului american pentru studiul războiului (ISW), relatează sâmbătă dpa, potrivit agerpres.ro.

Trupele ucrainene au realizat “avansuri semnificative din punct de vedere tactic”, a informat institutul cu sediul la Washington.

Fotografiile arată că ucrainenii au ajuns la periferia nordică a aşezării Robotîne, care se află la circa 10 km sud de oraşul Orihiv.

Raportul vorbeşte, de asemenea, despre atacuri intensificate ale ruşilor în apropiere de Kupiansk în regiunea Harkiv.

La rândul său, Ministerul britanic al Apărării a relatat că Rusia trimite mai multe trupe la Zaporojie, în contextul presiunii ucrainene. Rusia a transportat cu avioane trupe din regiunea Herson în zona de lângă Orihiv, a precizat ministerul în informarea sa săptămânală privind situaţia de pe frontul din Ucraina.

Această redesfăşurare de trupe slăbeşte Rusia în apropierea ţărmului de est al fluviului Nipru, unde se înregistrează tot mai multe atacuri amfibii ucrainene.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

VIDEO. Julian Assange a fost eliberat

"Julian Assange este liber", părăsind Marea Britanie şi închisoarea de înaltă securitate de lângă Londra unde a fost încarcerat timp de cinci ani, a...

Spania adoptă un pachet de reduceri fiscale de 3 miliarde de euro pentru a face față inflației

Guvernul spaniol a adoptat un pachet de măsuri de reducere a inflației în valoare de aproape 3 miliarde de euro (3,21 miliarde de dolari),...

A fost dezvăluită starea de sănătate a prințese Anne a Marii Britanii

Prințesa Anne a Marii Britanii se recuperează bine în spital, conform declarațiilor făcute marți de soțul ei, notează presa internațională. Incidentul care a dus la...
Ultima oră
Pe aceeași temă