25.6 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaForțele ucrainene au respins mai multe atacuri rusești la Bahmut

Forțele ucrainene au respins mai multe atacuri rusești la Bahmut

Forțele ucrainene au respins mai multe atacuri rusești în regiunea din jurul oraşului Bahmut în provincia Doneţk (est), potrivit Statului Major ucrainean, relatează luni dpa.

Potrivit Statului Major, artileria ucraineană a lovit trupe ruse în satul Polovinkino din provincia vecină Lugansk, aproximativ 150 de ruşi fiind ucişi sau răniţi.

Un atac similar cu artilerie asupra soldaţilor ruşi în provincia Herson, sud, s-a soldat cu aproximativ 50 de morţi şi 100 de răniţi, se arată într-un raport al armatei ucrainene, potrivit agerpres.ro.

Zelenski declară miercuri seara că forțele ucrainene dau lupte grele pentru a respinge atacuri rusești la Bahmut în regiunea Donețk

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri seară că lupte extrem de dure se dau în prezent lângă Bahmut, oraş din regiunea Doneţk în estul Ucrainei, o ţintă prioritară pentru armata rusă de luni de zile, transmite AFP.

„Situaţia din prima linie nu cunoaşte schimbări semnificative. În regiunea Doneţk, lângă Bahmut şi Avdiivka, au loc lupte extrem de acerbe”, a spus preşedintele ucrainean în intervenţia sa zilnică difuzată pe reţelele de socializare.

Marţi, şapte civili au fost ucişi şi alţi trei au fost răniţi în Bahmut, potrivit guvernatorului regional Pavlo Kirilenko.

Zelenski spune că se dau lupte extrem de dure la Bahmut, rușii fiind nevoiți să obțină victorii după mai multe eșecuri de la începutul lunii septembrie

Luptele sunt dezlănţuite în zonă, forţele ruse fiind disperate să obţină victorii după mai multe eşecuri de la începutul lunii septembrie.

„Ocupanţii ruşi au pierdut deja atât de multe echipamente, aviatice şi altele, cât majoritatea armatelor lumii pur şi simplu nu au şi nu vor avea niciodată în serviciu”, a dat asigurări preşedintele Zelenski. Potrivit acestuia,”Rusia nu va putea compensa aceste pierderi”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă