2.3 C
București
joi, 26 decembrie 2024
AcasăSportFotbalFormațiile Croației și Italiei speră amândouă să ajungă în optimile de finală...

Formațiile Croației și Italiei speră amândouă să ajungă în optimile de finală ale Euro 2024

Azzurrii ar putea face o schimbare în atac pentru finala Grupei B de la Leipzig

Croația și Italia speră amândouă să ajungă în optimile de finală ale Euro 2024, confruntându-se în ultima rundă de meciuri din Grupa B, luni seară, la Leipzig.

Azzurrii trebuie doar să evite înfrângerea pentru a trece mai departe ca vicecampioni, în spatele Spaniei dominante, care a câștigat deja grupa după autogolul nefericit al lui Riccardo Calafiori din a doua repriză, asigurând o victorie meritată cu 1-0 împotriva campionilor în exercițiu la Gelsenkirchen, joi seara.

Italia avea deja trei puncte după ce a revenit în forță de la primirea celui mai rapid gol din istoria Campionatului European, după doar 23 de secunde împotriva Albaniei în weekend-ul de deschidere, răspunzând rapid pentru a triumfa cu 2-1 datorită golurilor marcate de Alessandro Bastoni și Nicolo Barella.

Antrenorul principal, Luciano Spalletti, a numit echipe neschimbate în două meciuri consecutive, deși s-ar putea gândi la schimbări pentru finala Grupei B, cu Mateo Retegui posibil înlocuindu-l pe Gianluca Scamacca în atac.

Croația a fost surprinzător de învinsă cu 3-0 de Spania în meciul de deschidere de la Berlin și apoi a fost condusă la pauză de Albania la Hamburg, dar a întors scorul datorită lui Andrej Kramaric și unui autogol al lui Klaus Gjasula, care și-a răscumpărat eroarea cu un egal dramatic în ultimele momente.

Echipa lui Zlatko Dalic a fost mult mai bună după pauză în acel meci, iar atacantul de la Osasuna, Ante Budimir, cu siguranță și-a câștigat locul de titular după ce a jucat un rol cheie în ambele goluri, intrând de pe bancă în locul lui Bruno Petkovic.

Mario Pasalic și Luka Sucic au strălucit, de asemenea, după ce i-au înlocuit pe Marcelo Brozovic și Lovro Majer la pauză, așa că ar trebui să fie incluși în echipa de start de luni.

Ivan Perisic ar trebui să-și păstreze locul, la fel ca și colegul său fundaș Josip Stanisic, în timp ce vedeta de la Manchester City, Josko Gvardiol, va rămâne în centrul apărării alături de Josip Sutalo.

După înfrângerea surprinzătoare cu Spania, echipa croată a fost hotărâtă să își revină și să își demonstreze valoarea. În ciuda faptului că a fost condusă la pauză de Albania, Croația a reușit să întoarcă scorul în favoarea lor, datorită unui joc excelent al lui Andrej Kramaric și a unui autogol al lui Klaus Gjasula.

Aceasta a fost o veste bună pentru echipa lui Zlatko Dalic, care a reușit să își îmbunătățească jocul în a doua parte a meciului. Ante Budimir, atacantul de la Osasuna, a jucat un rol important în victoria echipei, intrând de pe bancă în locul lui Bruno Petkovic și marcând două goluri decisive.

Mario Pasalic și Luka Sucic au strălucit de asemenea, înlocuindu-i pe Marcelo Brozovic și Lovro Majer la pauză. Performanțele lor excelente ar putea conduce la includerea lor în echipa de start pentru meciul de luni.

Ivan Perisic și Josip Stanisic ar trebui să își păstreze locurile în echipă, în timp ce vedeta de la Manchester City, Josko Gvardiol, va continua să fie o prezență stabilă în centrul apărării, alături de Josip Sutalo.

Echipa probabilă a Croației:
Livakovic; Stanisic, Sutalo, Gvardiol, Perisic; Modric, Kovacic; Pasalic, Sucic, Kramaric; Budimir

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

București-Ilfov, regiunea cu cel mai scăzut risc de sărăcie din Uniunea Europeană

Cele mai mari riscuri de sărăcie au fost înregistrate în regiunea ultraperiferică franceză Guyane, Calabria și Sicilia Regiunea București-Ilfov este lider european în ceea ce...

România deschide ușa șoferilor non-UE: străini angajați pe Uber sau Bolt, din 2025

Germania a adoptat un model similar în primăvară, permițând susținerea examenului de calificare în 8 limbi, inclusiv română, ca răspuns la criza forței de...

București-Ilfov, regiunea cu cel mai scăzut risc de sărăcie din Uniunea Europeană

Cele mai mari riscuri de sărăcie au fost înregistrate în regiunea ultraperiferică franceză Guyane, Calabria și Sicilia Regiunea București-Ilfov este lider european în ceea ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă