8.4 C
București
marți, 20 februarie 2024
AcasăInternaționalFinlanda va adera marţi la NATO, anunţă Jens Stoltenberg

Finlanda va adera marţi la NATO, anunţă Jens Stoltenberg

Finlanda va deveni marţi membră cu drepturi depline a NATO, un pas care va face ţara nordică mai sigură şi alianţa mai puternică, a anunţat luni secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

“Vom ridica pentru prima dată steagul finlandez aici, la sediul NATO. Va fi o zi bună pentru securitatea Finlandei, pentru securitatea nordică şi pentru NATO în ansamblul său”, a declarat el reporterilor la Bruxelles, notează news.ro.

În ceea ce priveşte Suedia – care a depus cererea de aderare la NATO în acelaşi timp cu Finlanda, în mai anul trecut, dar a cărei candidatură este în continuare blocată de Turcia – Stoltenberg a declarat că va continua să lucreze la finalizarea procesului de aderare şi a acestei ţări. Însă, ca urmare a aderării Finlandei, vecina sa, şi “Suedia va fi, prin urmare, mai sigură”, a subliniat şeful NATO.

Poziţia NATO cu privire la candidatura Ucrainei “rămâne neschimbată” şi anume că “Ucraina va deveni membră a alianţei”, a mai afirmat Stoltenberg. Cu toate acestea, obiectivul principal al NATO este de a se “asigura că Ucraina va reuşi să învingă şi să-şi păstreze independenţa şi suveranitatea în Europa”, a spus el. Aşadar, primul şi cel mai urgent pas este ca aliaţii Kievului să susţină şi să intensifice în continuare sprijinul militar, letal, non-letal şi economic acordat Ucrainei, a subliniat Stoltenberg.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Procesul România-Pfizer, la prima înfățișare. ”Sper să avem succes”,

Azi, la Bruxelles, are loc prima întâlnire din procesul România-Pfizer, despre miza căruia ministrul Sănătății spune că ”este o sumă foarte mare și...

Cadoul făcut de Vladimir Putin lui Kim Jong Un din Coreea de Nord

Vladimir Putin i-a făcut cadou lui Kim Jong Un o limuzină rusească de lux Aurus, deoarece liderului nord-coreean i-a plăcut mașina atunci când președintele...

Victor Ponta și procurorul Portocală: duelul se mută pe străzi

Avem aici o intervenție recentă care a stârnit o furtună de reacții. Fostul premier Victor Ponta a lansat o provocare neașteptată la adresa...
Ultima oră
Pe aceeași temă