7.4 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiFilipine și SUA își întăresc armatele împotriva Chinei

Filipine și SUA își întăresc armatele împotriva Chinei

Filipine a acordat Statelor Unite(SUA) un acces mai larg la bazele sale militare, permițând trupelor americane să poziționeze echipamente și cazărmi în locații care anterior erau interzise, pentru a face față amenințării Chinei.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, face un turneu în Asia, cu ochii către sfera de influență mai asertivă a Chinei, potrivit Reuters.

Statele Unite ar avea acces la alte patru locații, în temeiul Acordului de cooperare consolidată în domeniul apărării (EDCA) din 2014, a declarat secretarul pentru Apărare al SUA, Lloyd Austin și al Filipinelor, Carlito Galvez, într-o conferință de presă comună la sediul militar filipinez din Manila.

Filipine și SUA fac front comun împotriva Chinei după ce americanii vor avea acces la mai multe baze militare filipineze

Site-urile suplimentare din cadrul EDCA aduc la nouă numărul de baze militare la care ar avea acces Statele Unite. Statele Unite au anunțat că alocă mai mult de 82 de milioane de dolari pentru infrastructura amplasamentelor existente.

EDCA permite accesul SUA la bazele militare filipineze pentru antrenament comun, prepoziționarea echipamentelor și construirea de facilități precum piste, depozitare de combustibil și locuințe militare, dar nu pentru o prezență permanentă.

Președintele Ferdinand Marcos din Filipine merge să-l întâlnească pe președintele Xi Jinping al Chinei

Președintele filipinez Ferdinand Marcos Jr va zbura marți la Beijing pentru o vizită de trei zile, în timpul căreia este așteptat să discute, printre altele, cu președintele Xi Jinping, activitățile Beijingului în disputată Mare a Chinei de Sud, pe care Manila le descrie drept ilegale.

Vorbind înainte de zborul său, Marcos a spus că așteaptă cu nerăbdare să se întâlnească cu președintele Xi Jinping și că „problemele dintre cele două țări ale noastre sunt probleme care nu ar trebui să apară între două țări prietene precum Filipine și China”, potrivit Reuters.

Președintele Ferdinand Marcos din Filipine va avea o a doua întâlnire cu Xi Jinping după cea din noiembrie 2022


Aceasta va fi a doua întâlnire față în față dintre Marcos și Xi după întâlnirea lor din noiembrie din Thailanda și vine în momentul în care Filipine și-a exprimat îngrijorarea cu privire la activitățile de construcții raportate din China și la „înmulțirea” navelor Beijingului în apele disputate din sudul Mării Chinei.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Terasele din Herăstrău își continuă activitatea, la două săptămâni după ce Clotilde Armand a anunțat desființarea lor

Terasele din Herăstrău construite ilegal sunt în continuare funcționale, deși au trecut aproape două săptămâni de la momentul în care primarul Sectorului 1,...

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu nu au luat o decizie privind un candidat comun PNL PSD la Primăria Capitalei

Liderii coaliţiei, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, încă nu au luat o decizie privind un posibil candidat comun PNL şi PSD la Primăria Capitalei...

Alegerile lu’ Nichipercea – Puterea.ro

În 1999, în vizita sa în România, Papa Ioan Paul al II-lea a rostit o frază memorabilă: “În scrieri vechi țara voastră e...
Ultima oră
Pe aceeași temă