22.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiFifor: Luni vom depune acţiune în instanţă pentru a ne recupera sumele...

Fifor: Luni vom depune acţiune în instanţă pentru a ne recupera sumele de la AEP

„Luni vom depune acţiune în instanţă pentru a ne recupera sumele pe care credem noi că trebuie să le recuperăm de la Autoritatea Electorală Permanentă. Dealtminteri, raportul de control al Autorităţii arată clar că s-au îndeplinit toate condiţiile pentru ca suma să fie rambursată PSD”, susţine Fifor.

„Noi considerăm că este o decizie incorectă a Autorităţii Electorale Permanente”, a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Piteşti, Mihai Fifor, referindu-se la refuzul AEP de rambursare a sumelor cheltuite în campania pentru europarlamentare.

Întrebat dacă vor ataca decizia, el a spus: „Categoric da”.

„Luni vom depune acţiune în instanţă pentru a ne recupera sumele pe care credem noi că trebuie să le recuperăm de la Autoritatea Electorală Permanentă. Dealtminteri, raportul de control al Autorităţii arată clar că s-au îndeplinit toate condiţiile pentru ca suma să fie rambursată PSD. Prin urmare, ne considerăm îndreptăţiţi să ne îndreptăm în instanţă şi să recuperăm această sumă”.

Autoritatea Electorală Permanentă a decis să nu ramburseze sumele cerute de PSD pentru campania de la europarlamentare, deoarece semnătura pe documente aparţine fostului trezorier, Mircea Drăghici. PSD ceruse pentru rambursare 3,38 milioane de lei, iar luni va depune o contestaţie la decizia AEP, anunţă Europa Liberă.

Toate partidele şi-au primit sumele cerute pentru rambursare după campania de la europarlamentare, cu o singură excepţie: PSD. Social-democraţii au solicitat pentru rambursare 3.380.634 de lei.
 
Problema a apărut pe documentele semnate la AEP de fostul trezorier, Mircea Drăghici, cel care îşi dăduse însă demisia din această funcţie la începutul lunii iunie, potrivit Europa Liberă.
 
Mircea Drăghici este urmărit în două dosare penale, iar în cel referitor la subvenţia primită de partid de la stat, din care a cumpărat o vilă în Pipera şi un Mercedes, a fost trimis în judecată.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă