Rudele și familiile victimelor naufragiului mortal au sosit marți (28 februarie) la sala de sport Pallamilone din Crotone pentru a identifica cadavrele celor dragi, întrebându-se revoltați: „ Nu erau oameni?”.
„ Poliția ne-a arătat pozele și ne-a spus :”Este familia ta?”, iar noi ar trebui să dăm un răspuns, da sau nu”, ruda a patru victime, a spus Alan, potrivit Reuters.
O barcă s-a lovit stânci și s-a spart duminică (26 februarie) devreme, în marea agitată, lângă orașul Steccato di Cutro, în „vârful” Italiei, ucigând cel puțin 64 de persoane, a anunțat marți poliția.
„ (De ce?)pentru că au ochii negri sau părul negru? Nu erau oameni? Nu am fost aici, am venit din Germania, uitându-mă ce se întâmplă cu familia noastră. Și dintr-o familie de șase persoane, doar un copil și un bărbat trăiesc (au supraviețuit), rudă a victimelor, a spus Teymoori Mohammad.
Barca a pornit din portul Izmir din vestul Turciei la sfârșitul săptămânii trecute. Salvatorii au spus că majoritatea migranților au venit din Afganistan, iar ceilalți din țări precum Iran, Somalia și Siria.
Bilanțul naufragiilor de săptămâna trecută din Marea Egee a atins cel puțin 30 de morți
Un nou corp a fost găsit marţi în urma naufragiilor de săptămâna trecută din Marea Egee, în Grecia, a două ambarcaţiuni cu migranţi la bord, a anunţat paza de coastă elenă, ridicând bilanţul la cel puţin 30 de morți, notează AFP.
Potrivit bilanţului de sâmbătă, numărul victimelor era 29.
Corpul unei femei a fost recuperat marţi în largul Insulei Kythira, la sud de Peninsula Peloponez, unde o barcă cu pânze care transporta 95 de migranţi a eşuat în cursul nopţii de miercuri spre joi, când vântul a suflat puternic în această zonă.
După acest naufragiu, 80 de oameni au fost salvaţi. Unul dintre aceştia, suspectat a fi traficant de persoane, a fost arestat sâmbătă, potrivit agerpres.ro.
Bilanțul naufragiilor din Marea Egee a ajuns la cel puțin 30 de morți, dar Grecia și Turcia aruncă una asupra alteia responsabilitatea
Pe de altă parte, cel puţin 18 persoane, majoritatea femei, au murit într-un alt naufragiu în largul Insulei Lesbos, în nord-estul Mării Egee, în Mediterana de Est, în zorii zilei de joi.
Ambarcaţiunea transporta 40 de somalezi, dintre care doar zece purtau veste de salvare, potrivit autorităţilor elene.
În primele opt luni ale anului, aproximativ 1.500 de persoane au fost salvate de paza de coastă, cu aproximativ 600 mai multe decât anul trecut.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!