9.1 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiFamilia unui bărbat care a murit ars în Spitalul Piatra Neamț vrea...

Familia unui bărbat care a murit ars în Spitalul Piatra Neamț vrea despăgubiri de 1 milion de euro

Tragedia de la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț, aflată în anchetă la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a lăsat răni adânci în sufletele familiilor celor 10 persoane internate în secția ATI distrusă de flăcări, oameni care au murit în chinuri groaznice, arși de vii în timp ce erau conectați la aparatele ce le asigurau necesarul de oxigen.

Printre ei, Ion Toma, un bărbat de 67 ani, infectat cu Covid-19 care până în seara fatidicei tragedii era tratat într-un salon obișnuit, neavând nevoie de asistență cu oxigen. Starea sa de sănătate s-a deteriorat însă cu doar câteva ore înainte de explozie și a fost transferat pe unul dintre paturile pe care avea să moară înainte ca salvatorii să-l poată evacua în viață.

Soția și fiul bărbatului vor să-și găsească dreptatea printr-o plângere penală făcută pentru ucidere din culpă și îndreptată împotriva unității medicale. Oamenii susțin că au decis să solicite despăgubiri în valoare de 1 milion euro după ce au constatat, consultând documentele emise în urma necropsiei, că decesul bărbatului s-a produs în urma incendiului și nu ca urmare a infectării cu Covid-19, cauze medicale similare celor stabilite la decesele persoanelor arse în clubul Colectiv din București.

Rudele celui decedat consideră că șefii Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț sunt vinovați pentru tragedia produsă iar cei 9 manageri care s-au perindat pe la conducerea unității medicale în ultimul an nu au reușit să creeze condiții de siguranță pacienților tratați de infecție cu noul coronavirus în secția de Terapie Intensivă.

Plângerea formulată va fi conexată la dosarul penal intrumentat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în care procurorii încearcă să identifice cauzele ce au dus la producerea tragediei de la Spitalul din Piatra Neamț.

Pe parcursul anchetei penale și rudele celorlați 9 pacienți morți în incendiul din secția de Terapie Intensivă se pot constitui părți civile și pot solicita plata unor sume cu titlu de daune materiale pentru pierderile suferite. Alți patru dintre cei șase pacienți infectați cu Covid-19, transferați imediat după incendiu la spitalul mobil de la Lețcani, au decedat.

Cele mai citite

Vize gratis pentru America. Nu pentru toată lumea, însă

Guvernul intenționează să plătească pentru câteva zeci de mii de bugetari vizele de turism și de afaceri pentru America. Măsura se încadrează în...

Anunț important oficial legat de cardurile de energie

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a confirmat că, în sezonul rece rămas din primăvara lui 2024, românii vor continua să primească sprijin pentru...

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu cercetată disciplinar

Judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu, cea în mâinile căreia stă soarta unuia dintre cele mai răsunăătoare procese din ultimii ani, cel al lui Vlad...
Ultima oră
Pe aceeași temă