5 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
AcasăȘtirile zileiFamilia Regală a României a salutat începutul domniei Regelui Charles al III-lea...

Familia Regală a României a salutat începutul domniei Regelui Charles al III-lea la Castelul Peleș

O ceremonie dedicată parteneriatului economic româno-britanic şi debutului domniei Regelui Charles al III-lea a avut loc, marţi seară, la Castelul Peleș din staţiunea prahoveană Sinaia.

În discursul său, Custodele Coroanei Române, Margareta, a vorbit despre relaţiile bilaterale dintre cele două ţări, care au fost stabilite în timpul regelui Carol I, punctând unele momente importante, amintind, totodată, despre momentul trist al funeraliilor de stat ale Reginei Elisabeta a II-a.

De asemenea, Majestatea Sa a transmis un mesaj de speranţă şi încredere Regelui Charles al III-lea.

„Să dedicăm întâlnirea din această seară cu personalităţi diplomatice şi economice britanice celor 140 de relaţii bilaterale, memoriei Reginei Elisabeta a II-a şi domniei Regelui Charles III”, a încheiat Custodele Coroanei, potrivit agerpres.ro.

Începutul domniei Regelui Charles al III-lea al Marii Britanii a fost celebrat la Castelul Peleș în prezența multor oficialități

La rândul său, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Regatului Unit al Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, a arătat, referindu-se la debutul domniei Regelui Charles al III-lea, că britanicii care trăiesc în România şi iubesc această ţară sunt „deosebit de binecuvântaţi” că au un rege care cunoaşte bine România.

Totodată, el a amintit în discursul său importanţa relaţiilor bilaterale în mai multe domenii de activitate.

„Cred că viitorul este luminos pentru relaţiile dintre ţările noastre. (…) Cred că dacă privim la sectorul energiei, educaţie, sănătate, transport, apărare şi, desigur, tehnologie (…), cred că ne vom descurca foarte bine în aceste sectoare împreună”, a mai spus Andrew Noble.

La eveniment au luat parte autorităţi ale statului, reprezentanţi ai Ambasadei Regatului Unit la Bucureşti, membri ai mediului de afaceri, personalităţi din societatea civilă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:01:01

Fanii Spaniei au reacţionat după ce Marocul a eliminat echipa lor de la Cupa Mondială

Fanii Spaniei au fost lăsați în lacrimi marți (6 decembrie) după ce echipa lor a ieșit de la Cupa Mondială, la penalty-uri în fața...

Situație dificilă în Ucraina: În spitale se ia în considerare suspendarea operaţiilor care nu sunt esenţiale

Ministerul Sănătăţii din Ucraina a transmis marţi că le-a cerut oficialilor regionali să ia în considerare suspendarea operațiilor care nu sunt esențiale, până când...

Un avion de vânătoare s-a prăbușit marți în nord-estul Croației

Un avion de vânătoare al Forţelor Aeriene croate s-a prăbușit, marţi, în nord-estul Croației, anunţă autorităţile militare de la Zagreb, citate de agenţia Reuters. Avionul...
Ultima oră
Pe aceeași temă