24.6 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăȘtirile zileiExplozie urmată de un incendiu puternic la un bloc în Berceni: 40...

Explozie urmată de un incendiu puternic la un bloc în Berceni: 40 de persoane evacuate, una cu arsuri pe față


A fost incendiu puternic în cartierul Berceni. La data de 30.07.2023, DGPMB a fost sesizată cu privire la faptul că într-un apartament situat la etajul 3/10 al unui bloc de locuințe a avut loc o explozie urmată de incendiu. Potrivit primelor informații de la fața locului, este posibil ca explozia să fi fost declanșată de o acumulare de gaze.

Au fost evacuate aproximativ 40 de persoane. În plus, o femeie 62 ani a fost rănită, intubată și a fost transportata la Spital Bagdasar Arseni cu arsuri la nivelul fetei.

S-a procedat la evacuarea tuturor locatarilor întrucât pe scara blocului se simțea miros puternic de gaz, a anunțat ISUB-IF.

Pompierii au fost alertați pentru a interveni într-o misiune pe Șoseaua Berceni, unde s-a produs o explozie la un apartament cu 2 camere, la nivelul etajului 3/10.

Sectorul 4 al Municipiului București oferă sprijin familiilor afectate de explozia survenită la un apartament de pe Șoseaua Berceni

„Având în vedere explozia care a avut loc astăzi, 30 iulie a.c., la un apartament dintr-un imobil situat pe Șoseaua Berceni și în urma căreia o persoană a fost rănită, iar alte 40 au fost evacuate, Sectorul 4 al Municipiului București este alături de oamenii afectați de deflagrație și le va oferi acestora sprijinul de care vor avea nevoie.

La fața locului au fost prezenți atât reprezentanți ai Direcției Generale de Poliție Locală Sector 4, cât și ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4, care au luat toate măsurile ce se impun în vederea punerii în siguranță atât a persoanelor evacuate, cât și a celorlalți locatari rămași bloc.

În acest moment, reprezentanții companiei de gaze au dat asigurări că totul este în regulă și că nu mai sunt probleme, fapt pentru care oamenii se întorc deja în casele lor. Potrivit ultimelor verificări, șase apartamente au fost afectate în urma deflagrației, iar Primăria Sectorului 4 va oferi sprijin material pentru refacerea locuințelor în regim de urgență.

Totodată, Sectorul 4 al Municipiului București va solicita o expertiză de specialitate pentru a stabili cu exactitate dacă structura de rezistență a blocului a fost sau nu afectată, iar în urma rezultatelor vor putea fi luate și alte măsuri.

Reamintim faptul că în Sectorul 4, nimeni nu este lăsat în urmă și că fiecare familie afectată de deflagrația din imobilul de pe Șoseaua Berceni va fi ajutată”, au transmis reprezentanții Primăriei Sectorului 4.

 

Imagine

„Au fost constituite echipe de căutare-salvare a persoanelor. Pana in acest moment am evacuat 40 de locatari.

O victimă prezinta arsuri la nivelul feței, i se acorda prim-ajutor de către echipajul SMURD. Acționează 5 autospeciale de stingere, 2 autoscări, 2 autospeciale descarcerare, 2 SMURD, 1 SABIF, 1 CBRN.

După prima evaluare rezultă că mai sunt afectate ușile altor 2 apartamente”, a anunțat ISUB-IF.

 Source link

Ada Dumitrescu
Ada Dumitrescuhttp://ada-dumitrescu
Ada Dumitrescu, sef departament Cultura
Cele mai citite

După ce a rămas fără sprijin, Klaus Iohannis, așteptat să anunțe dacă iese oficial din cursa pentru șefia NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că va prezenta joi, în cadrul CSAT, poziţia sa privind candidatura la şefia NATO şi apoi va anunţa şi...

După ce a rămas fără sprijin, Klaus Iohannis, așteptat să anunțe dacă iese oficial din cursa pentru șefia NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că va prezenta joi, în cadrul CSAT, poziţia sa privind candidatura la şefia NATO şi apoi va anunţa şi...

EURO 2024: Remiză între Scoția și Elveția 1-1 la Koln

Scoția și Elveția au remizat, scor 1-1, în al doilea meci al zilei din grupa A de la Campionatul European, transmis de postul Pro...
Ultima oră
Pe aceeași temă