17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăOp & EdOpiniiExperimente de început de an școlar

Experimente de început de an școlar

A debutat un nou an școlar cu o serie de schimbări pe care oamenii mari vor să le implementeze în lumea oamenilor mici. Ne-am obișnuit ca fiecare ministru să vină cu propriile idei despre un sistem de învățământ cât mai performant, dar nu se știe dacă aceste propuneri vor ridica nivelul sistemului de educație din România, astfel că putem să vorbim de experimente care se fac, însă, în cazul unor eșecuri, consecințele sunt grave asupra copiilor.

Sala de detenție“ este o găselniță a ministrului Educației, pentru a-i sancționa în acest fel pe elevii care au un comportament necorespunzător. Denumirea este îngrozitoare și amintește de pușcărie. Locul respectiv s-ar fi putut denumi „Bibliotecă“ sau chiar să fie amenajat în acest loc, pentru că cititul este pentru unii elevi o pedeapsă destul de aspră. Noroc că nu au apărut normele metodologice de aplicare, astfel că propunerea aceasta a rămas cumva în aer: o aplică cine dorește.

Elevii nu au voie cu telefoane mobile la cursuri, o altă propunere, care se aplică și în multe țări europene. Până la urmă este normal ca elevul să nu fie distras în timpul orelor, dar și această regulă nu se aplică în toate unitățile de învățământ. Urmează în perioada următoare să fie încheiate de către școli anumite contracte cu părinții în care să se menționeze și această interdicție. Nu se știe, însă, ce se întâmplă dacă părinții refuză să semneze contractele. Nu se știe și modul în care sunt depozitate telefoanele mobile ale elevilor.

Se introduc bursele de reziliență pentru cei mai bun 30 la sută din elevii dintr-o clasă, care au medii mai mari de 7.00. Ce se întâmplă dacă mai mulți elevi dintr-o clasă au medii mai mari de 7.00? Atunci primesc cei cu cele mai bune rezultate.

Anul școlar începe cu prea mulți de „dacă“, ceea ce înseamnă reguli aplicate după ureche cu consecințe care nu se cunosc, deocamdată, pentru elevi, care sunt principalele „victime“ ale acestor experimente.

Alin Ion
Alin Ion
Alin este un jurnalist din Târgu Jiu cu o vastă experiență în domeniul presei scrise și audiovizuale. Absolvent al Colegiului Național "Spiru Haret" din Târgu Jiu și licențiat al Facultății de Filosofie-Jurnalism. Alin și-a început cariera ca reporter la „Ora Gorjului" în 1998. A deținut poziții de redactor-șef la publicații precum „Informația Gorjului" și "Gazeta de Sud", redacția Tg. Jiu, posturile Gorj Tv și Radio Târgu Jiu, șef de redacție Tg. Jiu la Adevărul de Seară și a colaborat ca corespondent pentru publicații importante, inclusiv "Evenimentul Zilei" și "Adevărul", unde a publicat mii de articole. De asemenea, a fost realizator de emisiuni radio și TV, și a primit numeroase distincții, inclusiv premiul „Cel mai bun jurnalist" în cadrul Galei Premiilor Antena 1 Târgu Jiu. În prezent, Alin este redactor la Gorj Online și realizator de emisiuni la Radio Accent și Accent TV.
Cele mai citite

Portugalia cere ajutorul Europei. Incendiile de vegetație fac ravagii

Portugalia a solicitat UE să îi trimită mai multe avioane de stingere a incendiilor, în timp ce cel puțin 15 incendii făceau ravagii în...

Tinerii din Generația Z se demotivează rapid la locul de muncă dacă nu primesc atenția necesară, avertizează experții HR

Tinerii angajați din prezent își doresc să avanseze rapid și să fie implicați activ la locul de muncă, însă se demotivează ușor dacă angajatorii...

UE raportează un excedent record al balanței comerciale, în timp ce zona euro beneficiază de un surplus semnificativ

Uniunea Europeană a înregistrat în iulie 2024 un excedent record al balanței comerciale de 19,1 miliarde de euro, o îmbunătățire semnificativă față de excedentul...
Ultima oră
Pe aceeași temă