13 C
București
duminică, 17 octombrie 2021

EXCLUSIV RL. Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul vaccinării, a fost avansat colonel

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul vaccinării anti – Covid, a fost avansat la gradul de colonel, începând cu data de 1 decembrie 2020.

Informația referitoare la această avansare în grad a fost oferită, în exclusivitate pentru „România liberă”, de ministrul Apărării Naționale, generalul ( r ) Nicolae Ciucă.

„De astăzi, domnul doctor Valeriu Gheorghiță este colonel”, ne-a precizat ministrul Ciucă.

Valeriu Gheorghiță este medic militar și avea, până ieri, gradul de locotenent – colonel. Potrivit legii, avansarea ofițerilor din MApN, până la gradul de colonel inclusiv, se face prin ordin al ministrului Apărării, la propunerea șefului Statului Major al Apărării. 

Ministrul Ciucă nu ne-a precizat dacă avansarea medicului Gheorghiță s-a făcut la termen sau înainte de termen. Totuși, ministrul Apărării a precizat, în declarațiile făcute marți, 1 decembrie, că una dintre contribuțiile MApN la campania națională anti – Covid este desemnarea ofițerului medic Valeriu Gheorghiță în funcția de coordonator al viitoarei campanii de vaccinare anti – Covid.

Valeriu Gheorghiță are 38 de ani, astfel că devine unul dintre cei mai tineri colonei din Armata Română.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă