22.2 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăȘtirile zileiEXCLUSIV RL. Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul vaccinării, a fost avansat colonel

EXCLUSIV RL. Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul vaccinării, a fost avansat colonel

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul vaccinării anti – Covid, a fost avansat la gradul de colonel, începând cu data de 1 decembrie 2020.

Informația referitoare la această avansare în grad a fost oferită, în exclusivitate pentru “România liberă”, de ministrul Apărării Naționale, generalul ( r ) Nicolae Ciucă.

“De astăzi, domnul doctor Valeriu Gheorghiță este colonel”, ne-a precizat ministrul Ciucă.

Valeriu Gheorghiță este medic militar și avea, până ieri, gradul de locotenent – colonel. Potrivit legii, avansarea ofițerilor din MApN, până la gradul de colonel inclusiv, se face prin ordin al ministrului Apărării, la propunerea șefului Statului Major al Apărării. 

Ministrul Ciucă nu ne-a precizat dacă avansarea medicului Gheorghiță s-a făcut la termen sau înainte de termen. Totuși, ministrul Apărării a precizat, în declarațiile făcute marți, 1 decembrie, că una dintre contribuțiile MApN la campania națională anti – Covid este desemnarea ofițerului medic Valeriu Gheorghiță în funcția de coordonator al viitoarei campanii de vaccinare anti – Covid.

Valeriu Gheorghiță are 38 de ani, astfel că devine unul dintre cei mai tineri colonei din Armata Română.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Pot serviciile profesionale SEO să crească vizibilitatea online a afacerii tale?

Pentru că timpurile o impun, iar preferințele clienților merg într-o anumită direcție, nicio afacere nu va avea succes astăzi dacă nu va avea o...

Analiză privind voturile nule la alegerile din 9 iunie

EFOR a analizat situația voturilor nule la alegerile din 9 iunie 2024. Numărul acestora a fost unul dintre cele mai mari raportate la numărul de...

Candidat unic sau fiecare cu turta lui?

Românii se întreabă cine va fi noul președinte. Din lecția istoriei, știm că alesul trebuie să aibă firmanul plătit la zi. Dar dacă Înalta Poartă...
Ultima oră
Pe aceeași temă