17.4 C
București
marți, 6 iunie 2023
AcasăȘtirile zileiEXCLUSIV RL. Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul vaccinării, a fost avansat colonel

EXCLUSIV RL. Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul vaccinării, a fost avansat colonel

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul vaccinării anti – Covid, a fost avansat la gradul de colonel, începând cu data de 1 decembrie 2020.

Informația referitoare la această avansare în grad a fost oferită, în exclusivitate pentru „România liberă”, de ministrul Apărării Naționale, generalul ( r ) Nicolae Ciucă.

„De astăzi, domnul doctor Valeriu Gheorghiță este colonel”, ne-a precizat ministrul Ciucă.

Valeriu Gheorghiță este medic militar și avea, până ieri, gradul de locotenent – colonel. Potrivit legii, avansarea ofițerilor din MApN, până la gradul de colonel inclusiv, se face prin ordin al ministrului Apărării, la propunerea șefului Statului Major al Apărării. 

Ministrul Ciucă nu ne-a precizat dacă avansarea medicului Gheorghiță s-a făcut la termen sau înainte de termen. Totuși, ministrul Apărării a precizat, în declarațiile făcute marți, 1 decembrie, că una dintre contribuțiile MApN la campania națională anti – Covid este desemnarea ofițerului medic Valeriu Gheorghiță în funcția de coordonator al viitoarei campanii de vaccinare anti – Covid.

Valeriu Gheorghiță are 38 de ani, astfel că devine unul dintre cei mai tineri colonei din Armata Română.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Fostul ministru slovac al Justiției inculpat pentru că a salutat invazia Rusiei din Ucraina

Fostul ministru slovac al Justiției şi fost preşedinte al Curţii Supreme a ţării sale, Stefan Harabin, a fost inculpat pentru că a salutat decizia...

Regele și Saltimbancul

La vechii romani, pe timpul Solstițiului de vară, Regele dădea cheile împărăției unui saltimbanc, care n-avea voie să schimbe regulile domnești, ci doar să...

James Cleverly a ajuns luni în Ucraina pengru discuții despre viitorul summit NATO

Ministrul britanic de Externe, James Cleverly, s-a deplasat luni în Ucraina, pentru discuţii cu preşedintele Volodimir Zelenski despre viitorul summit NATO, programat în iulie,...
Ultima oră
Pe aceeași temă