8.4 C
București
marți, 20 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiExamenul pentru Medicină, un chin pentru 3.000 candidați

Examenul pentru Medicină, un chin pentru 3.000 candidați

Rigorile impuse de păstrarea distanței în contextul pandemiei de Covid-19 i-a determinat pe cei de la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti să alegă Centrul Expozițional Romexpo ca locație pentru susținerea examenului de admitere la facultățile de profil.

“Alegerea Centrului Expoziţional Romexpo pentru desfăşurarea acestui concurs important cred că a fost cea mai bună opţiune, spaţiile de aici, de peste 10.000 de metri pătraţi, dându-ne posibilitatea de a le oferi tuturor candidaţilor condiţii optime pentru a susţine examenul, cea de a doua variantă a locaţiei, pe care am analizat-o, Arena Naţională putând să genereze un disconfort termic concurenţilor, temperaturile acestui sfârşit de lună anunţânu-se extrem de ridicate chiar şi pentru ore matinale.” a ţinut să precizeze Prof.Dr.Viorel Jinga, rectorul UMF “Carol Davila”.

La intrarea în „sălile de examen” au fost respectate cu strictețe toate măsurile de prevenire împotriva îmbolnăvirii cu noul coronavirus și după triajul epidemiologic, mâinile au fost obligatoriu dezinfectate, candidații au stat doar cu masca de protecție a nasului și a gurii iar distanța dintre bănci a fost de cel puțin 1,5 metri.

Pentru concursul de admitere în Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, precum şi la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală s-au înscris 3.326 de candidaţi, dintre care 28 sunt absolvenţi de liceu care au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat. Aceştia concurează pentru ocuparea celor 1.114 locuri, din totalul de 1.160, finanţate de la bugetul de stat şi 292 locuri cu taxă scoase la concurs.

46 de premianţi ai olimpiadelor naţionale şi internaţionale la discipline precum biologie, fizică sau chimie s-au înscris la UMF „Carol Davila”, în cazul lor nefiind necesară susţinerea examenului de admitere. Totodată, dintre cei 3.326 de candidaţi 28 au obţinut nota 10 la examenul de bacalaureat.

Cele mai citite

Procesul România-Pfizer, la prima înfățișare. ”Sper să avem succes”,

Azi, la Bruxelles, are loc prima întâlnire din procesul România-Pfizer, despre miza căruia ministrul Sănătății spune că ”este o sumă foarte mare și...
00:00:34

Florile de cireș înfloresc la Tokyo pe o vreme neobișnuit de caldă

Tokyo a cunoscut o vreme neobișnuit de caldă, marți (20 februarie), agenția meteorologică a Japoniei înregistrând o maximă de 75°F (23,7°C), în centrul capitalei...

Cum câștigi bani lucrând ca student din cămin

Poți câștiga bani dacă ești în cămin și chiar îți dorești asta, iar pentru a face asta, trebuie să ții cont de câteva lucruri....
Ultima oră
Pe aceeași temă