14.2 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăEconomieAutoEuroins, compania care dă țepe șoferilor români, salvată de BERD

Euroins, compania care dă țepe șoferilor români, salvată de BERD

ASF ne informează că Euroins, cea mai mare companie de polițe auto din România, care dă țepe șoferilor români pentru că are restanțe privind plata despăgubirilor și nici nu plătește suma despăgubirilor în totalitate, a fost luată sub aripă de BERD.

,,Aprobarea proiectului de achiziție prezentat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru dobândirea unei participații calificate indirecte în capitalul social al societății de asigurare Euroins România Asigurare Reasigurare S.A.”., se arată în comunicatul ASF.

În anul 2021, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a semnat un acord pentru achiziţionarea unui pachet minoritar de acţiuni în Grupul de Asigurări Euroins din Bulgaria.

BERD a investit atunci 30 de milioane de euro printr-o majorare de capital, în timp ce Eurohold, compania mama a grupului de asigurări, a oferit o injecţie de capital suplimentară de până la 12 milioane de euro.

31% dintre cei 7,4 milioane de români care au RCA sunt asigurați la Euroins, companie cu capital din Bulgaria.

Jurnaliștii de la ziarul Libertatea au intrat în posesia mai multor documente oficiale prin care ASF a descoperit nereguli majore în activitatea Euroins, în urma cărora a făcut sesizare penală.

Mai mulți angajați Euroins au recunoscut, în propriul sediu, în fața inspectorilor ASF, că semnăturile care apăreau pe refuzul companiei de a plăti mii și mii de despăgubiri pentru asigurații RCA nu le aparțin și că „n-am văzut dosarele, nu le-am analizat”. De un an, ASF ține sesizarea penală contra Euroins secretă față de asigurați și față de opinia publică, mai scrie Libertatea.ro.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Portul Constanța a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, anunță premierul Ciolacu

Portul Constanţa a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, pentru Europa Centrală şi de Est, a anunțat premierul...

Jurnalismul european reflectă provocările societății contemporane: Abuzuri, Traume și Sănătate Mentală

În cadrul celei de-a 12-a ediții a European Press Prize, 25 de povești din cinci categorii au fost nominalizate, din care mai mult de...

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...
Ultima oră
Pe aceeași temă