2.2 C
București
luni, 23 decembrie 2024
AcasăInternaționalEugen Tomac: Locul criminalului Putin este la Haga

Eugen Tomac: Locul criminalului Putin este la Haga

Rezoluția inaugurală a noului Parlament European reiterează, în mod total firesc și corect, angajamentul pentru susținerea Ucrainei în fața invaziei barbare a Rusiei, a declarat eurodeputatul Eugen Tomac, liderul PMP, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.

Eugen Tomac, după votul din PE: „Locul lui Putin este la Haga”

Eurodeputatul PMP spune că „locul lui Putin este la Haga”, o aluzie la mandatul de arestare pe care l-a emis Curtea Penală Internațională pe numele președintelui rus în contextul războiului din Ucraina.

„Locul lui Putin este la Haga. Rezoluția inaugurală a noului Parlament European reiterează, în mod total firesc și corect, angajamentul pentru susținerea Ucrainei în fața invaziei barbare a Rusiei. Locul criminalului de la Kremlin este la Haga, unde trebuie judecat pentru crime împotriva umanității. O spun de ani buni, la fel cum am spus-o și ieri, în cadrul dezbaterii din plenul de la Strasbourg”, a declarat Eugen Tomac.

Cei care au votat în favoarea Rusiei au comis un act de trădare și de negare a propriei istorii


Eurodeputatul spune că există câțiva „români rătăciți în Parlament, care au votat în favoarea Rusiei”.

„Din păcate, avem câțiva români rătăciți în Parlament, care au votat în favoarea Rusiei, lucru care nu s-a întâmplat niciodată din 2007 până în prezent. Indiferent ce ne desparte acasă, la Bruxelles sau Strasbourg, până în prezent, românii au votat în unanimitate împotriva dictaturii sălbatice de la Kremlin”, a continuat Eugen Tomac.

„A vota în favoarea Rusiei este, în primul rând, un act de trădare și o negare a propriei istorii. Înseamnă dispreț total față de suferința prin care au trecut milioane de români din cauza terorii aduse de «eliberatorii ruși». Istoria va consemna, corect și lucid, toate aceste trădări politice ieftine. Europa rămâne unită și va lupta pentru dreptate, libertate și democrație, valori pe care românii le prețuiesc”, a mai afirmat liderul PMP.

Curtea Penală Internațională emite un mandat de arestare pe numele lui Putin. E acuzat de crime de război

Curtea Penală Internațională (CPI) a emis un mandat de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin și al oficialului rus Maria Lvova-Belova, pentru un presupus plan de deportare a copiilor ucraineni în Rusia, notează presa internațională.

Curtea a declarat că „există motive rezonabile de a crede că domnul Putin responsabil” pentru presupusele infracțiuni, și pentru „faptul că nu a exercitat un control adecvat asupra subordonaților civili și militari care au comis faptele”.

Acuzațiile, care se referă la o presupusă practică despre care CNN și presa a relatat, sunt primele care au fost depuse în mod oficial împotriva unor oficiali de la Moscova de când aceasta a început atacul neprovocat asupra Ucrainei, anul trecut.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

15 persoane evacuate în județul Dâmbovița după ciocnirea a două autocisterne pe DN72

Cincisprezece persoane au fost evacuate preventiv, luni, în judeţul Dâmboviţa, în zona accidentului în care au fost implicate două cisterne şi o maşină, transmite...

Avertizare Cod portocaliu: Ninsori, viscol și ploi în România

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod portocaliu valabilă până miercuri dimineață, la ora 10.00, pentru zonele montane înalte din Carpații...

Discrepanțe uriașe pe piața agricolă din UE: În România, un hectar de teren arabil costă de 34 de ori mai puțin decât în Malta

România s-a situat printre statele cu prețuri accesibile, cu o medie de 8.414 euro/ha Prețurile terenurilor arabile în Uniunea Europeană au înregistrat variații semnificative în...
Ultima oră
Pe aceeași temă