2.1 C
București
luni, 27 ianuarie 2025
AcasăPoliticăEugen Tomac „l-a executat” pe fostul lider PMP Cristian Diaconescu

Eugen Tomac „l-a executat” pe fostul lider PMP Cristian Diaconescu

Preşedintele nou reales, Eugen Tomac, a anunţat, miercuri, excluderea din partid a fostului lider PMP Cristian Diaconescu, menţionând că o decizie în acest sens a fost luată de Colegiul Naţional.

„Colegiul Naţional al PMP a decis, astăzi, excluderea din partid a domnului Cristian Diaconescu. În PMP nu există decât o singură structură de conducere, aleasă democratic, şi care astăzi, în deplină legalitate, în acord cu statutul partidului nostru, cu un singur vot de abţinere, a decis să ne despărţim definitiv de fostul nostru coleg, domnul Diaconescu. S-a încheiat o etapă, lucrurile sunt clare, începând de astăzi domnul Diaconescu nu mai este membru PMP. Înţeleg că are alte obiective politice, îi urăm succes, dar experienţa pe care am avut-o împreună este una regretabilă şi ea s-a încheiat astăzi”, scrie Tomac pe pagina de Facebook a partidului.

Tomac a fost relaes președinte al PMP acum o lună, detronându-l pe fostul ministru de externe Cristian Diaconescu

Congresul Extraordinar al Partidului Mişcarea Populară(PMP) l-a ales, în 19 februarie 2022, pe Eugen Tomac ca președinte al formaţiunii politice.

Eugen Tomac s-a născut la 27 iunie 1981, în comuna Babele (Oziornoe) din raionul Ismail, regiunea Odesa, aflată în sudul Basarabiei (azi Ucraina), potrivit http://www.cdep.ro.

A urmat cursurile Centrului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni (1999) şi a absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii Bucureşti (2003). Tot aici a urmat programe de masterat şi doctorat, potrivit www.pmponline.ro.

În cadrul Centrului de Studii Euro-Atlantice, a absolvit cursul „Studii europene şi euro-atlantice” (2003). Alte specializări: International Visitor Leadership Program 2006, perfecţionare „Management NGO” („Managementul organizaţiilor non-guvernamentale”, Washington, 2007) şi „Managementul Resurselor Umane” (Institutul Român de Cercetări Economico-Sociale şi Sondaje, 2007).

Şi-a început activitatea ca redactor la revista „Magazin Istoric” (2004-2006), apoi a fost expert, responsabil cu relaţiile cu românii de pretutindeni în cadrul Administraţiei Prezidenţiale (2006-2007); asistent la Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni (2007-2008); secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Ministerul Afacerilor Externe (2009-2010); secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Guvernul României (2010-2012); consilier de stat, Cancelaria Preşedintelui, Administraţia Prezidenţială (2012).

A devenit membru al Partidului Democrat Liberal (PDL) în 2008, deţinând şi funcţia de prim-vicepreşedinte al Organizaţiei PDL Diaspora (2008-2012). A demisionat din partid la 19 iulie 2013, pentru a se înscrie în Fundaţia Mişcarea Populară, devenită Partidul Mişcarea Populară (PMP).

Eugen Tomac a fost preşedinte al Partidului Mişcarea Populară (2013-2014; febr.-oct. 2015), vicepreşedinte (2014-2015) şi preşedinte (2015-2020), transmite agerpres.ro.

La alegerile din 9 decembrie 2012, a devenit deputat al Partidului Democrat Liberal (PDL) ales în circumscripţia electorală nr. 43 Diaspora, colegiul uninominal nr. 2. În această calitate, a fost preşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării şi membru al Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova. De asemenea, a fost preşedinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Letonia.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă