17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăPolitică"Escaladarea situaţiei în Transnistria este calea spre un război, probabil spre un...

“Escaladarea situaţiei în Transnistria este calea spre un război, probabil spre un război mondial”, spune liderul separatiştilor de la Tiraspol

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a făcut o declarație amenințătoare, sugerând posibilitatea unui “război mondial” în cazul în care Republica Moldova ar încerca să reintegreze Transnistria, regiune separatistă pro-rusă din cadrul Republicii Moldova. Această declarație vine în contextul organizării primului Forum pentru Reintegrare, planificat să aibă loc joi la Chișinău.

“Nu vă atingeţi de Transnistria”

Potrivit informațiilor furnizate de Deschide.md, Krasnoselski a emis aceste amenințări ca reacție la organizarea evenimentului de reintegrare și își exprimă preocuparea față de presupusa intenție a autorităților din Republica Moldova de a legaliza presiunile și șantajul economic și politic asupra Transnistriei.

“Cei care vor participa la acest forum jonglează cu torţe într-un depozit plin cu praf de puşcă. Este un lucru periculos. Mai devreme sau mai târziu, ar putea exploda. Ar putea să scape torţa şi să dea foc întregii lumi. Am spus întotdeauna: nu vă atingeţi de Transnistria. Escaladarea situaţiei în Transnistria este calea spre un război, probabil spre un război mondial”, a declarat Krasnoselski.

Joi, 11 aprilie, va avea loc la Chișinău Forumul pentru Reintegrare, un eveniment organizat de către Institutul pentru Politici și Reforme Europene, Fundația Friedrich Ebert Stiftung Moldova și Biroul Politici de Reintegrare, în colaborare cu Expert-Grup și Asociația Promo-LEX.

Acest forum reprezintă o platformă importantă pentru dezbateri și discuții legate de procesul de reintegrare a Republicii Moldova, cu accent pe soluțiile și strategiile viabile pentru depășirea diviziunii și consolidarea coeziunii naționale. Obiectivul principal al evenimentului este promovarea dialogului și colaborării între diferitele părți implicate, inclusiv autoritățile, societatea civilă, mediul academic și comunitatea internațională.

Participanții la Forumul pentru Reintegrare vor avea ocazia să discute aspecte cheie legate de procesul de reintegrare, inclusiv măsurile necesare pentru consolidarea încrederii între comunitățile divizate, promovarea reconcilierii și cooperării regionale și găsirea unor soluții durabile pentru problemele legate de regiunea Transnistria.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Armata Română deschide o nouă campanie de recrutare

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a început o nouă campanie de recrutare pentru soldați și gradați profesioniști. Aceasta este a doua campanie de acest tip din...

Președintele UEFA, Aleksander Čeferin, susține campania pan-europeană pentru drepturile reproductive

Slovenul Aleksander Čeferin, președintele UEFA, a devenit cel mai recent lider important care susține campania pan-europeană pro-alegere, luptând pentru drepturile reproductive în Europa, și...

Ajutorul pentru Ucraina produce divergențe între România și SUA. Președintele Iohannis ar ceda un sistem Patriot dar vrea ceva “în schimb”

Președintele României, șeful Senatului, șeful Guvernului și ministrul Apărării au opinii divergente cu privire la cererea formulată de Statele Unite ca România să cedeze...
Ultima oră
Pe aceeași temă