10.8 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăSănătateEpidemie de rujeolă: Noi precizări ale ministrului sănătății

Epidemie de rujeolă: Noi precizări ale ministrului sănătății

Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național, în contextul în care avem aproape 2.000 de cazuri în 29 de județe.

Numărul pacienților internați crește de la o zi la alta iar medicii atrag atenția că, printre ei, sunt și foarte mulți adulți.

Vorbim de aproape 2.000 de cazuri în 29 de județe din toată țara. La Institutul Matei Balș, vin în fiecare zi la camera de gardă pacienți, unii dintre ei rămân internați, spunea managerul institutului că de la 1 noiembrie și până în prezent au fost 360 de cazuri de pacienți care au venit cu rujeolă, adulți și copii, 127 dintre ei doar în ultima săptămână.

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, spune că este necesară această măsură de sănătate publică pentru a putea intensifica informare a populației privind vaccinare a antirujeolă.

,,Această declarare a epidemiei face posibilă accelerarea campaniei de vaccinare, inclusiv vaccinarea la o vârstă mai mică, la 9-11 luni, a copiilor. În mod evident, transmiterea susținută în comunitate a infecției cu virusul rujeolic este cauzată de acumularea unei mase receptive de copii care nu au fost vaccinați. Acoperirea vaccinală este redusă, 78% pentru prima doză, 62% – pentru doza a doua; iar acest lucru, cazurile de rujeolă care se înmulțesc, ne pune, sigur, probleme legate de sănătatea publică.”, a spus ministrul Alexandru Rafila.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Zeljko Kopic, înaintea meciului cu CFR Cluj: „Dacă vrem să câştigăm, trebuie să jucăm mai bine ca în ultimele meciuri”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, spune că pentru a câştiga partida din deplasare cu CFR Cluj, care va avea loc în această seară, formaţia...

Elefantul PSDNL s-a întos brusc în magazinul cu democrația de porțelan și a făcut țăndări Constituția

Ilustrație: Marian Avramescu Elefantul PSDNL a intrat în democrația românească de porțelan și s-a întors brusc, făcând cioburi constituția, dar lăsând mult loc pentru...

Prostia și incultura nasc șerpi în artă, dar îmbrățișează monștrii coaliției

Ilustrație: Marian Avramescu S-a demonstrat din nou că prostia și incultura nasc monștri! Unul dintre cele mai recente exemple a fost înregistrat în Iași, unde...
Ultima oră
Pe aceeași temă