23 C
București
miercuri, 10 aprilie 2024
AcasăInternaționalElveția a organizat un referendum care ar putea remodela viața pensionarilor

Elveția a organizat un referendum care ar putea remodela viața pensionarilor

Cu o populație în curs de îmbătrânire și costuri de trai în continuă creștere, Elveția a organizat un referendum care ar putea remodela viața pensionarilor, notează Euronews.

Cetățenii elvețieni au votat duminică, în cadrul unui referendum, în favoarea majorării pensiilor.

Asta în ciuda avertismentelor guvernului și ale mediului de afaceri, care au avertizat că această creștere este imposibilă.

Referendumul conținea, de asemenea, o propunere separată de creștere a vârstei de pensionare de la 65 la 66 de ani, care va fi probabil respinsă cu ușurință.

Sondajele de opinie au arătat că peste 60% dintre alegători ar respinge această majorare, care urmărea, de asemenea, să coreleze vârsta de pensionare “în mod flexibil” cu speranța de viață.

Rezultatul votului privind majorarea pensiilor a fost neclar, deși rezultatele inițiale publicate de SFR arată că 58% au susținut introducerea unei a 13-a pensii lunare suplimentare în fiecare an.

Doar 42% au fost împotrivă, ceea ce sugerează o victorie mai puternică decât sugerau sondajele.

Măsura, promovată de Federația Sindicală Elvețiană, mai are nevoie de sprijinul unei majorități din cele 26 de cantoane ale Elveției pentru a fi adoptată.

Criticii majorării plății pensiilor susțin că aceasta va fi costisitoare pentru stat și ar putea duce la creșterea impozitelor, în special pentru populația tânără, care lucrează.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

ANAF, program de conformare voluntară în domeniul serviciilor de înfrumusețare

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) derulează, la nivel național,  începând cu luna martie a.c., un program de conformare referitor la veniturile realizate de...

Premieră în SUA: Părinții unui adolescent au fost condamnați la închisoare pentru crimele fiului lor

Părinţii unui adolescent american – condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea a patru elevi în liceul în care învăţa – au fost condamnaţi...

“Este o aspirație legitimă” pentru numirea unui politician din regiunea României în fruntea NATO, afirmă președintele Iohannis

Președintele Klaus Iohannis insistă că numirea, la vârful NATO, a unui politician din regiunea geografică a României, "este o aspirație legitimă". Șeful statului român a...
Ultima oră
Pe aceeași temă