4 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024
AcasăȘtirile zileiElon Musk a concediat întregul directorat  Twitter și a preluat controlul exclusiv 

Elon Musk a concediat întregul directorat  Twitter și a preluat controlul exclusiv 

Miliardarul Elon Musk promite că va „reface” procesul de verificare în timp ce continuă revizuirea Twitter

Elon Musk s-a instalat ca unic director al Twitter, concediind întregul consiliu al companiei în timp ce se pregătește pentru schimbări radicale la compania de social media după preluarea sa de 44 de miliarde de dolari (38 de miliarde de lire sterline).
Musk a dizolvat consiliul de administrație al Twitter, care îl includea pe președintele Bret Taylor și alți opt membri ai consiliului de administrație, potrivit unui dosar de reglementare din SUA.
Decizia de a înlătura întregul consiliu al companiei a venit în momentul în care Musk a ordonat personalului Twitter să „lucreze 24/7” la planurile de a percepe celebrități și influenți cu 20 de dolari pe lună pentru a-și păstra simbolul de stare „bifă albastră” pe Twitter.
Musk i-a eliminat pe membrii consiliului de administrație, inclusiv pe baronesa Lane-Fox, tehnologul britanic și fondatorul Lastminute.com; și Patrick Pichette, fostul director financiar al Google. Săptămâna trecută, baronesa Lane-Fox i-a lăudat pe directorii Twitter, inclusiv fostul director executiv Parag Agrawal, care a fost demis de domnul Musk. „Îți mulțumesc că ai condus cu o integritate și o grijă incredibile”, a spus ea. Noul proprietar le-a spus inginerilor platformei de socializare să refacă produsul de abonament al companiei, Twitter Blue, în decurs de o săptămână sau să se confrunte. El a cerut modificări ale modului în care Twitter își verifică utilizatorii.

Directorul executiv al Tesla a declarat duminică: „Întregul proces de verificare este reînnoit chiar acum”. S-a raportat că personalul a lucrat pe tot parcursul weekendului pentru a pregăti produsul. S-a spus că dl Musk le-a spus inginerilor că serviciul de abonament trebuie să fie gata până pe 7 noiembrie, altfel ar putea fi concediați. Twitter ar putea începe să plătească utilizatorilor până la 20 de dolari pe lună, de patru ori mai mult decât costul actual de 4,99 dolari al serviciului său opțional de abonament, a raportat site-ul de știri tehnologice The Verge. Financial Times a citat doi membri ai personalului care au spus că codificatorilor li s-a spus să lucreze „24/7” pentru a finaliza modificările. Twitter nu a răspuns la o solicitare de comentarii. Schimbarea majoră în modul în care funcționează Twitter vine la doar trei zile după ce dl Musk a achiziționat Twitter printr-o afacere de 44 de miliarde de dolari, și-a concediat directorii superiori și s-a instalat ca „sef șef”. Utilizatorii Twitter care au o bifă albastră lângă numele lor au trecut printr-un proces de verificare. Simbolul, inițial gratuit, este folosit de celebrități, influenți, jurnaliști și mărci pentru a arăta că sunt adevăratul deținător al contului.
Dar Twitter intenționează acum să taxeze suplimentar pentru marcajul albastru. Conform planului actual, utilizatorii Twitter vor avea la dispoziție 90 de zile pentru a se înscrie la noul serviciu de abonament sau își vor pierde verificarea. Într-o postare pe Twitter, Jason Calacanis, un investitor de capital de risc și un prieten al lui Musk, a postat un sondaj în care îi întreba pe utilizatori cât de mult sunt pregătiți să plătească pentru Twitter. Calacanis este unul dintre aliații care îl sfătuiesc pe Musk, și care s-au instalat în sediul Twitter și au dictat schimbări imediate în modul în care funcționează compania.

Elon Musk a spus anterior că dorește ca 50% din veniturile Twitter să provină din alte produse decât publicitate, care reprezintă în prezent cea mai mare parte a veniturilor rețelei sociale.
Separat, Musk a lansat un sondaj pe Twitter în care îi întrebă pe adepții săi dacă compania ar trebui să „aducă Vine înapoi”. Vine a fost o aplicație populară de partajare a videoclipurilor, similară TikTok din China, care a fost achiziționată de Twitter și în cele din urmă închisă. Vine le-a permis utilizatorilor să posteze videoclipuri în șase secunde și la un moment dat a avut 200 de milioane de utilizatori. A fost achiziționat de Twitter în 2013 și a fost închis trei ani mai târziu.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Papa Francisc a anunțat că îl va canoniza pe Carlo Acutis, un adolescent italian decedat în 2006

Papa Francisc a anunțat că îl va canoniza pe Carlo Acutis, un adolescent italian decedat în 2006, în cadrul unui eveniment deosebit, care va...

Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani: Presiune asupra BCE pentru reducerea dobânzilor

Moneda euro a coborât la 1,0335 dolari, cel mai redus nivel din noiembrie 2022, în contextul speculațiilor că Banca Centrală Europeană (BCE) va trebui...

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a avut o întrevedere cu reprezentanți ai Airbus

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit joi, la sediul Ministerului Economiei, cu o delegaţie a companiei Airbus, subiectul principal al discuţiilor fiind axat...
Ultima oră
Pe aceeași temă