9.6 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSocialEducațieElevii și profesioniștii în Drept s-au întâlnit într-un eveniment de educație juridică...

Elevii și profesioniștii în Drept s-au întâlnit într-un eveniment de educație juridică organizat de UNBR

Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) și Institutul Sportiv Român (ISR) au organizat evenimentul eFAST GAMING ȘI SPORT, care s-a desfășurat la Filarmonica din Pitești.

La întâlnirea de la Pitești s-au alăturat personalități și profesioniști care au decis să sprijine acțiunile de educație juridică organizate de avocați în școlile din România.

Luminița Ioana, coordonatoarea proiectului FAST – Fii Avocat în Școala Ta – la nivel național, a punctat, în deschiderea evenimentului, importanța abordării interdisciplicare a educației juridice. A remarcat că prin aducerea alături de avocați a unor profesioniști din alte domenii de activitate – psihologi, profesori, experți, antreprenori – tinerii se pot conecta într-un cadru deschis și flexibil la informații la care nu au acces în mod normal sau la care au acces într- un mod disparat, neunitar.
Elevii au avut ocazia să pună întrebări și să se alăture în mod activ discuțiilor despre reguli, lege, sport, gaming versus e-sports și abordărilor complementare pe care invitații la eveniment le-au supus atenției și dezbaterii.

Printre cei care au venit la întâlnirea cu elevii s-au numărat Dragoș Nicolescu – decanul Baroului Argeș, Dumitru Tudosoiu – inspector general ISJ – Argeș, precum și Adrian Socaciu – președintele Institutului Sportiv Român.

Evenimentul s-a bucurat de prezența Prințesei Sophia Wolkonsky, antreprenoare implicată în proiecte care privesc valorificarea moștenirii culturale și dezvoltarea antreprenoriatului feminin, precum și a antreprenorului Morten Reimers, originar din Danemarca, țară cotată de studii ca având unul dintre cele mai performante sisteme de educație.

Decanul Baroului Argeș, Dragoș Niculescu, a punctat că atât dreptul cât și sportul sunt domenii guvernate de reguli și a explicat implicațiile juridice ale unor acțiuni care pot atrage la un moment dat răspunderea minorului.

Adrian Socaciu, președintele ISR, a explicat diferența dintre gaming – producerea de jocuri – și eSports – care presupune competiții – și care este un domeniu în care tinerii pot profesa ca graficieni, programatori, designeri sau artiști. Există la nivel mondial tot mai multe competiții, olimpiade, iar eSports se studiază în unele țări la nivel universitar.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ce pedeapsă riscă o doctoriță din Rusia după ce ar fi tratat-o fără respect pe văduva unui soldat rus din Ucraina

Procesul unei doctoriţe pediatru ruse, care riscă 10 ani de închisoare după ce a fost acuzată de văduva unui soldat rus mort în Ucraina...

Motivul pentru care un pacient stă neoperat de 10 zile la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Un pacient internat la Spitalul Județean de Urgență Slobozia așteaptă de 10 zile să fie operat după ce și-a rupt piciorul în urma unei...

Ce pedeapsă riscă o doctoriță din Rusia după ce ar fi tratat-o fără respect pe văduva unui soldat rus din Ucraina

Procesul unei doctoriţe pediatru ruse, care riscă 10 ani de închisoare după ce a fost acuzată de văduva unui soldat rus mort în Ucraina...
Ultima oră
Pe aceeași temă