7.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăSportHandbalEchipele Norvegiei și Spaniei au început cu victorii categorice Campionatul Mondial de...

Echipele Norvegiei și Spaniei au început cu victorii categorice Campionatul Mondial de handbal feminin

Selecţionatele Norvegiei, marea favorită, şi Spaniei au debutat cu victorii categorice, miercuri, la Campionatul Mondial de handbal feminin, care are loc în Danemarca, Norvegia şi Suedia în perioada 29 noiembrie-17 decembrie, conform agerpres.ro.

Norvegia a surclasat Groenlanda cu 43-11, în Grupa C, la Stavange, cele mai bune marcatoare fiind Camilla Herrem (7 goluri), Stine Ruscetta Skogrand (6), Maja Furu Saeteren (5), Kristina Sirum Novak (5). Vilde Mortensen Ingstad (CSM Bucureşti) a evoluat, dar nu a reuşit să înscrie.

Austria a învins Coreea de Sud cu 30-29, în alt meci din grupă, golul victoriei fiind reuşit de Katarina Pandza, din 7 metri, în ultima secundă.

În Grupa G, Spania a dispus de Kazahstan cu 34-17, la Fredrikshavn. Mireya Gonzalez Alvarez (Dunărea Brăila) a marcat 5 goluri, Kaba Gassama Cissokho 5, Maitane Echeverria Martinez 5. Alicia Fernandez Fraga (Rapid Bucureşti) şi Paula Arcos Poveda (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud) 1 gol şi-au trecut şi ele numele pe lista marcatoarelor. A mai evoluat Lara Gonzalez Ortega (Rapid), dar şi portarul Darly Zoqbi De Paula (SCM Craiova).

În celălalt meci al grupei, Brazilia a trecut de Ucraina cu 35-20. Bruna Almeida De Paula şi Mariana Costa au înscris câte 7 goluri pentru învingătoare, Francielle Gomes Da Rocha (Dunărea Brăila) 1, Larissa Fais Munhoz Araujo (Dunărea) 2, Giulia Guarieiro (Măgura Cisnădie) 2, Tamires Morena Lima De Araujo (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud) 3.

Iulia Andriiciuk (Dacia Mioveni) a marcat 2 goluri pentru Ucraina, iar Adriana Naumenko (HC Zalău) 3.

România, locul 13 la Mondial, dar există viață și fără Cristina Neagu

România a participat pentru a 25-a oară la Campionatul Mondial de Handbal feminin, organizat anul acesta de Spania, fără Cristina Neagu, la un turneu final, pentru prima dată în ultimii 14 ani.

România s-a luptat de la egal la egal cu Suedia, chiar dacă a pierdut 30-34, și a terminat pe locul 13 Mondialul, dar a arătat că există viitor și fără Cristina Neagu și Eliza Buceschi la echipa națională.

Grupa II, cea din care a făcut parte și România, era singura în care înainte de ultima etapă lucrurile nu erau clare la vârf, fiind trei echipe cu șanse de a merge mai departe: Norvegia, Țările de Jos și Suedia.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Teodosie a demonstrat că barba te ajută să nu se vadă cât de ciuntit ieși de la Sinod

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, le-a demonstrat tuturor bărbaților, prin propria exemplificare, de ce este benefic să porți...

Robert Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3 din partea PSD

Marți, în cadrul ședinței de Birou Permanent al PSD București, a fost validată în unanimitate propunerea PSD Sector 3 pentru candidatura lui Robert...

Teodosie a demonstrat că barba te ajută să nu se vadă cât de ciuntit ieși de la Sinod

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, le-a demonstrat tuturor bărbaților, prin propria exemplificare, de ce este benefic să porți...
Ultima oră
Pe aceeași temă