16.9 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăInternaționalDua Lipa nu va urca pe scenă la ceremonia de deschidere a...

Dua Lipa nu va urca pe scenă la ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale 2022 din Qatar

Dua Lipa a respins zvonurile potrivit cărora va cânta la ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale 2022 din Qatar.

Cântăreața a declarat că nu va vizita țara gazdă până când aceasta nu va modifica politicile privind drepturile omului, care în prezent consideră homosexualitatea ilegală și o pedepsește cu închisoarea, notează Metro.

“În prezent, există multe speculații potrivit cărora voi cânta la ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale din Qatar”, a scris Dua.

“Nu voi cânta și nici nu am fost vreodată implicată în vreo negociere pentru a presta astfel de serivicii,” a continuat cântăreața.

Ea a continuat pe Instagram Story: “Voi încuraja Anglia de la distanță și abia aștept să vizitez Qatar când va îndeplini toate angajamentele privind drepturile omului pe care le-a făcut atunci când a câștigat dreptul de a găzdui Cupa Mondială”.

Mult-așteptatul turneu de fotbal urmează să înceapă la sfârșitul acestei luni, iar locația competiției din acest an a fost sub observație încă de la anunțarea ei.

Îngrijorările legate de poziția țării în ceea ce privește drepturile femeilor și ale persoanelor LGBTQ+, precum și tratamentul aplicat muncitorilor străini care au ajutat la construirea stadionului turneului, au fost un subiect de discuție de ceva timp.

Reacțiile au fost amplificate și mai mult după ce un ambasador al Cupei Mondiale a descris homosexualitatea ca fiind o “pagubă”.

Comentariul a venit la câteva zile după ce o scrisoare FIFA a făcut înconjurul lumii, în care țările erau rugate să nu vorbească despre politică și să se concentreze asupra fotbalului.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă