16.9 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăPoliticăDrulă:  Peste 52.000 de oameni au semnat pentru desfiinţarea pensiilor speciale

Drulă:  Peste 52.000 de oameni au semnat pentru desfiinţarea pensiilor speciale

Uniunea Salvaţi România a anunţat, duminică, faptul că peste 52.000 de oameni au semnat petiţia pentru desfiinţarea pensiilor speciale.

Potrivit unui comunicat al USR transmis AGERPRES, semnăturile au fost strânse în doar o săptămână pe site-ul dedicat campaniei.

USR arată că a lansat campania de strângere de semnături pentru a pune presiune pe parlamentarii PSD şi PNL şi pentru a-i împiedica să pună în pericol viitorul României de dragul propriilor privilegii.

“Guvernul PSD-PNL riscă dezvoltarea României ca să nu taie pensiile speciale. În joc sunt miliarde de euro din PNRR. Ciucă are o pensie specială de 18.000 de lei. Ciolacu i-o protejează. Zilele acestea, vedem ipocrizia unei coaliţii care pune privilegiaţii pe primul loc şi e pregătită să sacrifice viitorul românilor, şcolile, spitalele şi autostrăzile. USR este singurul partid care se opune pensiilor speciale, este partidul care a trecut eliminarea pensiilor speciale în PNRR”, spune preşedintele USR, Cătălin Drulă, citat în comunicat.

Săptămâna viitoare, proiectul privind pensiile speciale va fi dezbătut în comisiile din Camera Deputaţilor, menţionează sursa citată

USR arată că a depus zece amendamente care să elimine pensiile speciale, soluţia corectă fiind trecerea la contributivitate. Toţi oamenii trebuie să primească pensie pe baza aceloraşi reguli.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Modificări ale liniilor STB 93 și 168

Linia de troleibuze 93 va fi prelungită începând de mâine până în cartierul Constantin Brâncuşi, iar pe acest traseu vor circula numai troleibuze noi...

Vize gratis pentru America. Nu pentru toată lumea, însă

Guvernul intenționează să plătească pentru câteva zeci de mii de bugetari vizele de turism și de afaceri pentru America. Măsura se încadrează în...

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu cercetată disciplinar

Judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu, cea în mâinile căreia stă soarta unuia dintre cele mai răsunăătoare procese din ultimii ani, cel al lui Vlad...
Ultima oră
Pe aceeași temă