38.4 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiDragnea mai stă la închisoare. Judecătorii nu sunt de acord cu eliberarea

Dragnea mai stă la închisoare. Judecătorii nu sunt de acord cu eliberarea

Decizia instanţei nu este însă definitivă, iar Dragnea poate face contestaţie, ulterior el va putea face o nouă cerere la sfârşitul lunii iunie.

„Respinge ca neîntemeiată cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat Dragnea Nicolae Liviu. Fixează termen după expirarea căruia propunerea sau cererea de liberare condiţionată pot fi reînnoite la data de 27.06.2021. În temeiul art. 275 alin. 2 C.pr.pen. obligă petentul la plata sumei de 100 de lei cu titlul de cheltuieli judiciare. Cu drept de a formula contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 27.04.2021″, se arată în hotărârea instanţei.

În cadrul procesului desfăşurat marţi, un procuror de şedinţă s-a opus eliberării lui Dragnea din închisoare, susţinând că acesta nu a dat suficiente dovezi de îndreptare și că faptul că el consideră că pedeapsa este injustă, politică denotă că nu şi-a schimbat atitudinea.

De cealaltă parte, avocata sa, Flavia Teodosiu, a spus că fostul lider social-democrat îndeplineşte toate condiţiile pentru a fi eliberat înainte de termen.

Dragnea nu a fost adus la Judecătorie, însă a putut să se adreseze instanţei prin videoconferinţă și a spus că nu consideră că reprezintă un pericol social.

Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă