19.2 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăInternaționalDouăzeci și șapte de persoane au fost biciuite în public în Afganistan

Douăzeci și șapte de persoane au fost biciuite în public în Afganistan

Douăzeci și șapte de persoane au fost biciuite joi în faţa mulţimii, la o zi după prima execuţie publică ordonată de la revenirea la putere a regimului taliban, în Afganistan, care a calificat drept “ingerinţă” criticile internaţionale, relatează AFP.

Joi, la Sharikar, capitala provinciei Parwan din vestul Afganistanului, “27 de infractori – 18 bărbaţi şi nouă femei – au fost biciuiţi la ordinul unor tribunale ale Şaria (legea islamică) din respectiva provincie”, a explicat Curtea Supremă într-un comunicat.

Printre motivele invocate pentru această pedeapsă se numără sodomia, adulterul, mărturia falsă, dezmăţul, părăsirea domiciliului conjugal sau chiar furtul şi vânzarea şi deţinerea de droguri.

“Fiecare dintre aceşti infractori şi-a recunoscut faptele la tribunal fără să se fi recurs la forţă şi a fost mulţumit de pedeapsa dată de tribunal”, a dat asigurări sursa citată, potrivit agerpres.ro.

Douăzeci și șapte de persoane au fost biciuite în Afganistan, iar un bărbat a fost executat pentru crimă de talibani

Miercuri, pentru prima dată de la revenirea lor la putere, în august 2021, talibanii au executat un bărbat acuzat de crimă, în faţa mai multor sute de persoane la Farah, în vestul ţării.

Condamnatul la moarte a fost ucis cu trei gloanţe trase de tatăl victimei sale, pe baza legii talionului.

Această sentinţă a fost denunţată la nivel internaţional, în special de SUA şi Franţa, iar criticile au fost calificate drept “ingerinţă” de către talibani.

Sub primul regim al talibanilor (1996-2001), aceştia îi pedepseau în public pe autorii de furturi, de răpiri sau de adulter, cu pedepse precum amputarea unui membru sau lapidarea.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Efectele furtunii din București: străzi şi subsoluri inundate, copaci căzuți si autoturisme avariate

Pompierii au fost nevoiţi să intervină în noaptea de joi spre vineri în aproape 400 de cazuri în Bucureşti şi Ilfov ca urmare a...

Gheorghe Flutur, confundat de suceveni cu Gigi Molie

Ilustrație: Marian Avramescu Gheorghe Flutur a stat prea mulți ani, cu toate trențele sale, la conducerea Consiliului Judeațean Suceava, încât moldovenii, matrafoxați de campania...

Judecătorii desființează a doua oară rechizitoriul din Dosarul Revoluției

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis că rechizitoriul din dosarul "Revoluţiei", în care este acuzat fostul preşedinte Ion Iliescu, conţine...
Ultima oră
Pe aceeași temă