21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăInternaționalDouăzeci și șapte de persoane au fost biciuite în public în Afganistan

Douăzeci și șapte de persoane au fost biciuite în public în Afganistan

Douăzeci și șapte de persoane au fost biciuite joi în faţa mulţimii, la o zi după prima execuţie publică ordonată de la revenirea la putere a regimului taliban, în Afganistan, care a calificat drept “ingerinţă” criticile internaţionale, relatează AFP.

Joi, la Sharikar, capitala provinciei Parwan din vestul Afganistanului, “27 de infractori – 18 bărbaţi şi nouă femei – au fost biciuiţi la ordinul unor tribunale ale Şaria (legea islamică) din respectiva provincie”, a explicat Curtea Supremă într-un comunicat.

Printre motivele invocate pentru această pedeapsă se numără sodomia, adulterul, mărturia falsă, dezmăţul, părăsirea domiciliului conjugal sau chiar furtul şi vânzarea şi deţinerea de droguri.

“Fiecare dintre aceşti infractori şi-a recunoscut faptele la tribunal fără să se fi recurs la forţă şi a fost mulţumit de pedeapsa dată de tribunal”, a dat asigurări sursa citată, potrivit agerpres.ro.

Douăzeci și șapte de persoane au fost biciuite în Afganistan, iar un bărbat a fost executat pentru crimă de talibani

Miercuri, pentru prima dată de la revenirea lor la putere, în august 2021, talibanii au executat un bărbat acuzat de crimă, în faţa mai multor sute de persoane la Farah, în vestul ţării.

Condamnatul la moarte a fost ucis cu trei gloanţe trase de tatăl victimei sale, pe baza legii talionului.

Această sentinţă a fost denunţată la nivel internaţional, în special de SUA şi Franţa, iar criticile au fost calificate drept “ingerinţă” de către talibani.

Sub primul regim al talibanilor (1996-2001), aceştia îi pedepseau în public pe autorii de furturi, de răpiri sau de adulter, cu pedepse precum amputarea unui membru sau lapidarea.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Sondaj. Imediat după ce și-a relansat candidatura, Gabriela Firea a trecut înaintea lui Piedone, însă după Nicușor Dan

Gabriela Firea ar fi pe locul al doilea în preferințele de vot pentru Primăria Capitalei, după Nicușor Dan, indică un sondaj realizat de grupul...

Mamele cu copii ar putea ieși mai devreme la pensie

Mai mulţi parlamentari de la PNL au depus la Senat un proiect de lege pentru modificarea art.51 alin.(1) din Legea nr.360/2023 privind sistemul public...

Gabriela Firea își depune candidatura la funcția de primar general, în prezența lui Ciolacu

Gabriela Firea își depune oficial candidatura pentru funcția de primar general al Capitalei, în ziua de duminică, 28 aprilie 2024. Evenimentul se va desfășura la...
Ultima oră
Pe aceeași temă