9.5 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiDouă tronsoane de drumuri judeţene din Alba vor fi reabilitate

Două tronsoane de drumuri judeţene din Alba vor fi reabilitate

La sediul ADR Centru din Alba Iulia au fost semnate, marţi, încă două contracte de finanţare din perioada de programare 2014-2020, pentru reabilitarea drumurilor judeţene din Regiunea Centru.

Este vorba de două tronsoane din drumurile judeţene pe care Consiliul Judeţean Alba şi-a propus să le reabiliteze, care fac legătura dintre zonele submontane din centrul judeţului cu DN 1 şi Autostrada A10 (Sebeş-Turda). Cele două rute conectează aproape 10.000 de locuitori cu zona activă aflată în plină dezvoltare din inima judeţului, pe traseul Sebeş-Alba Iulia-Teiuş-Aiud, asigurând conectivitatea zonei aflate pe dreapta Mureşului cu coridoarele de transport europene.

Cele două contracte de finanţare, a căror valoare totală este de peste 15,3 milioane de lei, au fost semnate de preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, şi Simion Creţu, director general ADR Centru.

Autorităţile din Alba au cerut finanţare pentru reabilitarea a două tronsoane din drumurile judeţene DJ 107K şi DJ 103E, în lungime totală de peste 13 kilometri. Cele două tronsoane de drum judeţean supuse modernizării au durata de valabilitate depăşită demult, fiind deteriorate. 

Este vorba de rutele DJ 107K: Galda de Jos-Mesentea-Benic-Intregalde, în lungime de şase kilometri, şi DJ 103E: DN 1-Gârbova de Jos- Gârboviţa-Gârbova de Sus, în lungime de peste 7,6 kilometri.

Beneficiarul estimează că lucrările pentru cele două tronsoane rutiere vor fi gata la sfârşitul anului 2021.

“Aceste proiecte erau pe lista de proiecte prioritare întocmită de autorităţile publice judeţene, dar nu au fost chiar primele din Regiune. Avem deja 10 contracte semnate la nivelul regiunii, în valoare totală de peste 1,17 miliarde lei, pentru toate cele şase judeţe. Dintre acestea, tot CJ Alba a semnat, în urmă cu un an şi jumătate, primul contract pe acest domeniu, investiţie a cărei valoare este de peste 188 milioane lei, pe traseul Aiud-Abrud, aşa-numita ”Transalpina de Apuseni”, unde activităţile sunt în grafic. Vom mai semna contracte de finanţare şi pentru alte drumuri judeţene ale căror lucrări au fost demarate, în judeţele Braşov şi Harghita”, a declarat Simion Creţu, directorul general ADR Centru.

Cele mai citite

Ajutoarele de stat plătite companiilor din România în 2023 reprezintă 2% din PIB

Companiile economice din România au beneficiat de ajutoare de stat plătite în cursul anului 2023 în valoare totală de circa 29,5 miliarde lei, aproximativ...

Continuă protestul taximetriștilor în Capitală

Protestul taximetriştilor membri ai Asociaţiei Naţionale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT) continuă astăzi, în Piaţa Constituţiei, fiind aşteptată participarea...

Iuliana Demetrescu, în brigada finalei Ligii Națiunilor la fotbal feminin

Arbitrul român Iuliana Demetrescu va face parte din brigada care va conduce finala mare a Ligii Națiunilor la fotbal feminin, dintre Spania și Franța,...
Ultima oră
Pe aceeași temă