11.5 C
București
marți, 20 februarie 2024
AcasăInternaționalDosar penal deschis în Moldova după ce o fetiță de 11 ani...

Dosar penal deschis în Moldova după ce o fetiță de 11 ani a născut. Autoritățile investighează un caz de viol

Un dosar penal a fost deschis în Republica Moldova în urma unei situații șocante, în care o fetiță de doar 11 ani a adus pe lume un copil. Informația a fost confirmată oficial de către Ministerul Sănătății din țară, care a anunțat că autoritățile au luat măsuri imediate pentru a investiga cazul de viol care a dus la această situație îngrijorătoare.

Inspectoratul General de Poliție din Republica Moldova a anunțat luni deschiderea unui dosar penal pentru viol, după ce o fetiță de 11 ani a născut, scrie Unimedia, potrivit știrileprotv.ro.

“În cadrul cercetărilor urmează a fi efectuate acțiuni procesuale pentru stabilirea tuturor circumstanțelor”, a declarat Diana Fetco, șefa Secției Comunicare și Protocol a Inspectoratului General de Poliție.

“La 13 decembrie 2023, poliția a fost sesizată de reprezentanții unui centru de sănătate, care ne-au comunicat că în urma examinării medicale a unei minore de 11 ani, s-a constatat că aceasta este însărcinată. Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală, pentru viol săvârșit asupra unei persoane care nu a atins vârsta de 14 ani. În cadrul cercetărilor urmează a fi efectuate acțiuni procesuale, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Totodată, a fost inițiată procedura de audiere în condiții speciale a minorei”, a explicat reprezentanta poliției.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Totul despre hernii: tipurile de hernii, cauze, simptome și tratament

Herniile sunt afecțiuni medicale în care un organ intern se deplasează sau împinge în mod anormal prin peretele muscular sau țesuturile care îl conțin. Aceasta...

Ministerul Muncii anunţă că încep plăţile pentru beneficiarii Venitului Minim de Incluziune

Ministerul Muncii anunţă că de astăzi încep plăţile pentru beneficiarii Venitului Minim de Incluziune. „Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, prin Agenţia Naţională pentru Plăţi şi...

Un salon de înfrumusețare și o sală de fitness în municipiul Pașcani

Un subofițer al Serviciului Român de Informații (SRI), Cătălin Petru Toma, și iubita sa, Cristina Fuioară, agent la Biroul Rutier Pașcani, au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă