4.6 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăInternaționalDonald Trump dezaprobă modul în care Joe Biden a gestionat criza dintre...

Donald Trump dezaprobă modul în care Joe Biden a gestionat criza dintre Rusia și Ucraina

Fostul preşedinte american Donald Trump a criticat vehement, marţi, modul în care a gestionat actualul preşedinte al SUA, Joseph Biden, criza dintre Rusia şi Ucraina, afirmând că el ar fi reuşit evitarea unui conflict.

“Dacă ar fi fost gestionată corect, nu ar exista niciun motiv ca actuala criză din Ucraina să se producă. Eu îl cunosc foarte bine pe Vladimir Putin şi nu ar fi făcut în timpul Administraţiei Trump ceea ce face acum, în niciun caz. Rusia a devenit foarte bogată în timpul Administraţiei Biden, s-au dublat preţurile la petrol, iar curând se vor majora de trei sau de patru ori”, declară Donald Trump într-un comunicat postat pe site-ul propriu, conform epicnews.ro.

Trump îl critică pe Biden pentru cum a reacționat la ceea ce Rusia face în Ucraina

Joe Biden: „Ieri, Vladimir Putin a recunoscut două regiuni din Ucraina ca state independente. Rusia a anunţat, practic, că taie o parte din Ucraina. Noaptea trecută, a autorizat intrarea forţelor armate ruseşti în aceste regiuni. Azi a spus că aceste regiuni se întind chiar mai departe în Ucraina şi a spus că au teritorii încă controlate de guvernul Ucrainei. Vom lua măsuri împotriva Rusiei, astăzi anunţ primii paşi în sancţionarea Rusiei, coordonaţi cu partenerii noştri.Îi vom tăia finanţarea din Vest Guvernului rus, vom pune sancţiuni pentru elita Rusiei, vom lucra cu Germania să nu se facă Nord Stream 2. Rusia va plăti un preţ mare”.

Joe Biden: „Cine se crede Putin de are dreptul să declare noi ţări la graniţa sa?”

„Dacă îi ascultăm discursul, se pregăteşte să meargă şi mai departe. E începutul unei invazii a Ucrainei de către Rusia, aşa cum a indicat chiar el şi cum a primit acceptul din partea Dumei de stat. Voi spune acum sancţiunile. Dacă Rusia merge mai departe cu invazia, vom merge mai departe cu sancţiunile. Cine se crede Putin de are dreptul să declare noi ţări la graniţa sa. E o încălcare gravă a dreptului internaţional”, conform romaniatv.net.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Poliția britanică a arestat marți al șaselea cetățean bulgar pentru spionaj în favoarea Rusiei

Poliţia britanică a arestat marţi al şaselea cetăţean bulgar în cadrul unei anchete asupra unei presupuse reţele de spionaj în favoarea Rusiei, notează AFP,...

Sorin Grindeanu a cerut conducerii Metrorex un raport privind cauzele accidentului din stația de metrou Timpuri Noi

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a solicitat, marţi seara, conducerii companiei Metrorex să îi prezinte, cu celeritate, un raport privind cauzele accidentului produs...

Seiful Arctic pentru Ziua Apocalipsei primește un lot record de semințe de recoltă

O boltă arctică înghețată, construită pentru a păstra culturile agricole globale de la dispariție, a primit semințe marți (27 februarie) de la cel mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă