31.9 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiDoi cetăţeni turci care încercau treacă frontiera ilegal, prinși la Nădlac

Doi cetăţeni turci care încercau treacă frontiera ilegal, prinși la Nădlac

Potrivit Poliţiei de Frontieră, marţi, în jurul orei 22.00, poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Nădlac I-Nagylak, judeţul Arad, au desfăşurat o acţiune pentru combaterea migraţiei ilegale, fiind prinşi, în apropierea graniţei cu Ungaria, trei bărbaţi care nu îşi justificau prezenţa în zonă şi nu vorbeau limba română.

Ei au fost duşi la sediul Sectorului P.F. Nădlac I pentru cercetări şi s-a stabilit că este vorba despre doi cetăţeni turci şi un cetăţean bulgar, având vârste cuprinse între 39 şi 47 de ani.

„În urma verificărilor, s-a stabilit că cei doi cetăţeni turci au intrat legal în România, în baza documentelor personale valabile. Cei doi au declarat că au recurs la această metodă deoarece nu aveau viză Schengen şi intenţionau să ajungă în Germania, pentru a găsi un loc de muncă. În acţiunea ilegală cetăţenii turci urmau să fie sprijiniţi de cetăţeanul bulgar pentru a traversa frontiera”, arată Poliţia de Frontieră.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru trecere ilegală a frontierei de stat pentru cei doi cetăţeni turci şi trafic de migranţi pentru cetăţeanul bulgar, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă