20.4 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăInternaționalDoi agenți de informații spanioli au fost arestați pentru transmiterea de informații...

Doi agenți de informații spanioli au fost arestați pentru transmiterea de informații clasificate către SUA

Doi agenți de informații spanioli au fost arestați pentru transmiterea de informații clasificate către SUA. Se pare că ar fi furnizat Washingtonului date operaționale clasificate la cel mai înalt nivel, notează Euronews.

Un judecător din Madrid a deschis o anchetă împotriva a doi agenți ai Centrului Național de Informații din Spania pentru că ar fi transmis informații secrete Statelor Unite, a declarat, luni, ministrul Apărării din această țară.

Aceștia au fost arestați în septembrie anul trecut și trimiși la închisoare după ce au fost aduși în fața unui judecător, a confirmat cotidianul spaniol El Confidencial.

Ministrul Apărării, Margarita Robles, a declarat că însăși agenția de informații a depus o plângere la tribunal. Robles, care se afla în vizită la o bază militară din Letonia, a refuzat să ofere mai multe detalii.

Ceea ce se știe până acum este că cei anchetați ar fi furnizat Washingtonului date operaționale clasificate la cel mai înalt nivel.

Centrul a observat că doi dintre agenții săi consultau informații care nu aveau legătură cu sarcinile care le fuseseră atribuite.

Furtul de documente clasificate a fost apoi descoperit în timpul unuia dintre controalele periodice ale Centrului asupra personalului său.

Încă nu se știe câte informații ar fi putut fi transmise agenților americani, dar ancheta a arătat că primeau bani în schimbul informațiilor.

Judecătorul a decis să îi trimită direct la închisoare pentru a preveni distrugerea de probe. Unul dintre deținuți rămâne în închisoare, deoarece se spune că a jucat un rol mai important, în timp ce celălalt a fost eliberat pe cauțiune.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Cine e candidatul PSD la Primăria Bacău

Un controversat politician și om de afaceri și-a anunțat deja candidatura pentru fotoliul de primar al municipiului Bacău la alegerile din 9 iunie...

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu cercetată disciplinar

Judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu, cea în mâinile căreia stă soarta unuia dintre cele mai răsunăătoare procese din ultimii ani, cel al lui Vlad...

Modificări ale liniilor STB 93 și 168

Linia de troleibuze 93 va fi prelungită începând de mâine până în cartierul Constantin Brâncuşi, iar pe acest traseu vor circula numai troleibuze noi...
Ultima oră
Pe aceeași temă