12.6 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăȘtirile zileiDocumente sustrase din cadrul Direcţiei de Urbanism Ploieşti

Documente sustrase din cadrul Direcţiei de Urbanism Ploieşti

În ultima şedinţă de Consiliu Local, Cristina Herţia, arhitectul şef al Ploieştiului, a anunţat furtul mai multor documente oficiale ale Direcţiei de Urbanism.

„Unii chiar şi-au însuşit aceste documente… O grămadă de dosare lipsesc”, a precizat arhitecta.

Între documente se aflau şi autorizaţii de construire eliberate în anul 2016, unele dintre ele cu probleme mari, susţine consilierul George Botez: „directoarea departamentului m-a informat că ar fi vorba şi de unele documentaţii finalizate cu eliberarea de autorizaţii de construire cu probleme, unele chiar de natură penală”, a declarat consilierul George Botez.

Faptul este cu atât mai grav cu cât Herţia n-a fost dintru început de acord cu spaţiul alocat arhivei urbanistice în noul sediu al primăriei, într-o sală unde publicul avea acces.

„Revoltător e că primarul Adrian Dobre era la curent cu situaţia, însă nu a făcut nimic pentru remedierea problemei.”, a declarat viceprimarul Cristian Ganea.

În aceeaşi şedinţă de consiliu, viceprimarul a propus interzicerea subînchirierii căsuţelor comerciale de lemn, întrucât acestea sunt închiriate de persoane apropiate primarului Adrian Dobre, care le subînchiriază apoi la preţ triplu: “Mi se pare de un cinism total să faci bani pe o primărie care se află practic în faliment”, a precizat viceprimarul.

Propunerea a fost adoptată de majoritatea PSD-ALDE, edilul Dobre părăsind în semn de protest sala de şedinţe.

Cele mai citite
00:01:04

CDC renunță la regulile de izolare COVID-19 de cinci zile

CDC(Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor ) din S.U.A. a renunțat vineri la recomandările de izolare COVID-19 de cinci zile sub o nouă orientare,...

Propunere din partea USR: Platformă unică pentru prescripţiile medicale

Uniunea Salvați România (USR) a anunțat că a inițiat un proiect legislativ pentru crearea unei platforme unice pentru prescripțiile medicale, care să includă și...

Marcel Ciolacu, laude aduse PSD-ului: “Noi am fost cei care am crescut salariul minim, am mărit pensiile”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, susține că Europa are nevoie de mai multe politici sociale și de umanizare, deoarece acestea reprezintă fundamentul unei societăți...
Ultima oră
Pe aceeași temă