6 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăInternaționalDmitri Medvedev spune că orice încercare de arestare a lui Putin ar...

Dmitri Medvedev spune că orice încercare de arestare a lui Putin ar fi o declarație de război

Dmitri Medvedev, obișnuit să facă declarații belicoase, spune că orice încercare de arestare a lui Putin, poe baza mandatului Curții Penale Internaționale, ar fi o declarație de război.

Fostul preşedinte rus acum vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, a comentat astfel cuvintele ministrului german al Justiţiei care a promis că îl va aresta pe Putin în cazul în care va ajunge în Germania.

„Este clar că nu s-a întâmplat niciodată, dar încearcă să-ţi imaginezi că se va întâmpla – a spus Medvedev într-un interviu difuzat de presa rusă – Actualul şef al unei ţări nucleare ajunge pe teritoriul, să zicem, al Germaniei şi este arestat. Ce este asta? Declaraţie de război asupra Federaţiei Ruse, conform epicnews.ro.

Și în acest caz toată parafernalia noastră ar zbura împotriva Bundestagului, biroul cancelarului.

Nu înțeleg că ar fiun casus belli, o declarație de război?”

Curtea Penală Internațională emite un mandat de arestare pe numele lui Putin. E acuzat de crime de război

Curtea Penală Internațională (CPI) a emis un mandat de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin și al oficialului rus Maria Lvova-Belova, pentru un presupus plan de deportare a copiilor ucraineni în Rusia, notează presa internațională.

Curtea a declarat că „există motive rezonabile de a crede că domnul Putin responsabil” pentru presupusele infracțiuni, și pentru „faptul că nu a exercitat un control adecvat asupra subordonaților civili și militari care au comis faptele”.

Acuzațiile, care se referă la o presupusă practică despre care CNN și presa a relatat, sunt primele care au fost depuse în mod oficial împotriva unor oficiali de la Moscova de când aceasta a început atacul neprovocat asupra Ucrainei, anul trecut.

Rămâne puțin probabil ca un proces la Haga să aibă loc. Rusia nu este membră a CPI, iar instanța nu desfășoară procese în absență, astfel că orice oficial rus acuzat ar trebui fie predat de Moscova, fie arestat în afara Rusiei.

La începutul acestei luni, CNN a vorbit despre Arina Iațsiuk, în vârstă de 15 ani, unul dintre cei 345 de copii ucraineni care au dispărut de la invazia Rusiei din februarie 2022, potrivit statisticilor oficiale ucrainene.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Zeci de percheziții, în dosare privind trafic de droguri, evaziune fiscală și spălarea banilor. VIDEO

Poliţia efectuează, astăzi, 80 de percheziţii domiciliare în dosare penale pentru trafic de droguri, evaziune fiscală, contrabandă, spălarea banilor, tulburarea ordinii şi liniştii publice,...

Inspectorii ANAF primesc statut special și vor fi înarmați

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va fi reorganizată, iar după această procedură, inspectorii de la Antifraudă Fiscală vor avea un statut special și...

Sindicaliștii din Sănătate pichetează astăzi spitalele

Federaţia "Solidaritatea Sanitară" continuă astăzi protestele, în intervalul orar 12:00 – 12:30, în timpul pauzei de masă, urmând a fi pichetate unităţile sanitare, "fără...
Ultima oră
Pe aceeași temă