17.8 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSportDjokovic trebuie să prezinte o scutire de la vaccin sau „pleacă acasă”

Djokovic trebuie să prezinte o scutire de la vaccin sau „pleacă acasă”

Prim-ministrul australian Scott Morrison spune că numărul unu mondial de tenis masculin, Novak Djokovic, trebuie să demonstreze că are o scutire medicală autentică de la vaccinarea COVID-19 pentru a participa la Australian Open.

Premierul a intrat în dezbaterea privind Tennis Australia și decizia controversată a guvernului statului victorian de a acorda lui Novak Djokovic o scutire de la vaccinare, permițându-i să joace la Australian Open.

Djokovic susține că are o scutire medicală de la vaccin

Djokovic, care a criticat anterior vaccinările obligatorii, a anunțat marți (4 ianuarie) că a primit o scutire pentru a juca la turneul de Grand Slam de la Melbourne și a spus că se îndreaptă spre Australia. Decizia de a acorda lui Djokovic o scutire de la turneu a stârnit critici aspre în Australia, unde peste 90% dintre persoanele peste 16 ani au primit două doze de vaccin împotriva COVID-19.

Organizatorii turneului au anunțat marți că lui Djokovic i s-a acordat o scutire medicală, o decizie care a provocat o reacție în rândul australienilor. Cu toate acestea, potrivit The Age și The Sydney Morning Herald, Australian Border Force a contactat guvernul statului după ce a aflat despre o problemă cu viza depusă de echipa lui Djokovic în timp ce sârbul se afla în drum spre Australia.

Ministrul sportului interimar din Victoria, Jaala Pulford, a confirmat într-un tweet miercuri că guvernul nu va sprijini cererea de viză a lui Djokovic.

„Guvernul federal a întrebat dacă vom sprijini cererea de viză a lui Novak Djokovic pentru a intra în Australia. Nu îi vom oferi lui Novak Djokovic sprijin individual pentru cererea de viză pentru a participa la Australian Open Grand Slam din 2022”, a scris Pulford.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Resortul Lebăda Neagră deținut de Toma Sandu, închis de inspectorii DSV din cauza neregulilor grave

Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare (DSV) au închis resortul Lebăda Neagră, deținut de Toma Sandu, după ce au descoperit multiple nereguli în cadrul unei inspecții...

Armata franceză a efectuat miercuri prima lansare de probă a unei rachete aer-sol cu încărcătură nucleară

Armata franceză a efectuat miercuri prima lansare de probă a versiunii renovate a rachetei sale aer-sol cu rază medie de acţiune presupusă a fi...

Guvernul va da o hotărâre joi prin care va aproba Strategia Naţională pentru Tineret 2024-2027

Guvernul va aproba în şedinţa de joi, prin hotărâre, Strategia Naţională pentru Tineret 2024-2027, potrivit hotnews.ro. "În concordanţă cu cele 11 obiective ale Strategiei UE...
Ultima oră
Pe aceeași temă