26.7 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSocialEvenimentDIICOT a reținut trei minori implicați în traficul de droguri de mare...

DIICOT a reținut trei minori implicați în traficul de droguri de mare risc

În perioada 5, 6 și 7 iunie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au decis reținerea a patru suspecți, inclusiv trei minori, unul în vârstă de 14 ani și doi de 16 ani, sub acuzația de trafic de droguri de risc. De asemenea, inculpaților minori li s-a imputat și comiterea unei tâlhării calificate.

Conform investigațiilor, în noaptea de 30/31 mai 2024, suspecții minori s-au întâlnit la o locație din sectorul 5 al municipiului București, unde au coagulat un plan. Îmbrăcați cu fețele acoperite, au abordat o tânără, pe care au amenințat-o cu un cuțit, forțând-o să-i conducă la locuința sa. Odată intrând în apartament, au imobilizat partenerul acesteia și au furat o geantă conținând cannabis.

Comunicatul DIICOT

La datele de 05, 06 și 07.06.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea a 4 inculpați, dintre care trei minori,  unul de 14 ani și doi în vârstă de 16 ani, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc.  

În sarcina inculpaților minori s-a reținut și  infracțiunea de tâlhărie calificată. 

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în noaptea de 30/31.05.2024, inculpații minori, în baza unei înțelegeri prealabile, s-au întâlnit la o adresă situată în municipiul București, sectorul 5 și au determinat o tânără să  coboare din imobil,  după care, având fețele acoperite,  au amenințat-o cu un cuțit  și  forțat-o să-i conducă în apartamentul ei. După ce au pătruns în interior, l-au imobilizat pe concubinul acesteia și au sustras o geantă în care se afla o cantitate de canabis.

Investigațiile efectuate au relevat faptul că inculpații minori au împărțit în mod egal cantitatea de canabis sustrasă, o parte din aceasta fiind ridicată în urma perchezițiilor efectuate la datele de 04.06.2024 și de 06.06.2024 (de la o adresă frecventată în mod curent de către un alt inculpat minor).

Precizăm că  persoana vătămată în cazul infracțiunii de tâlhărie calificată (coinculpat în prezentul dosar pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc) a reclamat inițial că i s-au furat bani și bunuri, însă în urma  percheziției  efectuate la locuința unuia dintre inculpații minori, a fost găsită și ridicată și cantitatea de aproximativ 200 grame canabis sustrasă în noaptea respectivă.

De asemenea și la domiciliul inculpatului de la care a fost sustrasă geanta conținând droguri au fost identificate și ridicate, cu ocazia percheziției, aproximativ 40 grame canabis și un cântar de precizie.  

Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București cu propunerea de  arestare preventivă a trei dintre inculpați (doi fiind minorii în vârstă de 16 ani), față de inculpatul minor de 14 ani  instanța dispunând, în cursul zilei de ieri, arestarea preventivă.

Cu privire la aceasta din urmă precizăm că se afla sub măsura arestului la domiciliu fiind cercetat pentru săvârșirea unei alte infracțiuni de tâlhărie precum și a unei infracțiuni de vătămare corporală cu punerea  în primejdie a vieții persoanei.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă