5.5 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăEconomieEconomie internăDespăgubiri de aproape 4 milioane lei, plătite anul trecut, pentru bunurile din...

Despăgubiri de aproape 4 milioane lei, plătite anul trecut, pentru bunurile din locuinţe afectate de fenomene electrice

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) anunţă că societăţile de asigurări membre UNSAR au achitat anul trecut despăgubiri de aproape 4 milioane lei doar pentru bunurile afectate de scurt-circuite sau fluctuaţii de tensiune, în baza asigurărilor facultative pentru locuinţe, cu toate că doar 1 locuinţă din 5 este şi asigurată.

”Companiile de asigurări membre UNSAR au achitat anul trecut despăgubiri de aproape 4 milioane lei doar pentru bunurile afectate de scurt-circuite sau fluctuaţii de tensiune, în baza asigurărilor facultative pentru locuinţe, conform unei analize la nivelul asociaţiei – cu toate că doar 1 locuinţă din 5 este şi asigurată.

Astfel, în fiecare zi calendaristică, din 73 de dosare de daună despăgubite în baza asigurărilor facultative de locuinţe, 5 sunt pentru pagube provocate bunurilor de fenomenele electrice”, arată UNSAR.

Potrivit celei mai noi cercetări sociologice realizate de IRES la solicitarea UNSAR, 2 din 5 români ştiu şi că daunele cauzate bunurilor din locuinţă de un scurt-circuit sau de o fluctuaţie de tensiune pot fi acoperite de o asigurare facultativă pentru locuinţă.

„O locuinţă asigurată înseamnă mai mult decât protejarea bunurilor fixe. Vorbim despre asigurarea unui nivel de trai care să ne ofere momente fericite alături de cei dragi, în siguranţă”, declară Alexandru Ciuncan, preşedinte & director general al UNSAR.

Asigurările facultative, în funcţie de acoperirile dedicate alese, sunt esenţiale pentru a face faţă unei game largi de evenimente nedorite, fie că vorbim despre simple reparaţii, înlocuiri ale bunurilor afectate după un eveniment nefericit, de acoperirea unor despăgubiri ca urmare a unor incidente de care suntem răspunzători sau chiar de reconstrucţia sau de achiziţia unei noi locuinţe (în cazul în care vorbim despre o catastrofă), potrivit UNSAR.

“Asigurându-ne locuinţa, ne asigurăm un viitor fără griji alături de cei dragi”, adaugă Alina Bărbulescu, specialist asigurări bunuri & proprietăţi în cadrul UNSAR.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

După ce a anunțat că oficialii statului vor cumpăra produse românești, premierul Ciolacu se întâlnește cu oameni de afaceri americani

Premierul Marcel Ciolacu se întâlnește, în dimineața de 27 februarie 2024, cu oameni de afaceri americani, membri ai AmCham. Potrivit Guvernului României, premierul are prevăzută...

Diana Șoșoacă a primit un plic cu o ”substanță granulară” la Senat

Senatoarea Diana Șoșoacă a fost implicată într-un incident tensionat la Senat, întrucât a primit, în data de 26 februarie 2024, un plic la...

Uzbekistan: 23 de persoane au fost condamnate după moartea a 68 de copii ce au fost tratați cu sirop de tuse

Siropurile pentru tuse contaminate au fost produse de compania indiana Marion Biotech. Procesul a durat șase luni, relatează Reuters, preluat de orange.ro. Inculpații au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă