1.4 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024
AcasăEconomieEconomie internăDespăgubiri de aproape 4 milioane lei, plătite anul trecut, pentru bunurile din...

Despăgubiri de aproape 4 milioane lei, plătite anul trecut, pentru bunurile din locuinţe afectate de fenomene electrice

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) anunţă că societăţile de asigurări membre UNSAR au achitat anul trecut despăgubiri de aproape 4 milioane lei doar pentru bunurile afectate de scurt-circuite sau fluctuaţii de tensiune, în baza asigurărilor facultative pentru locuinţe, cu toate că doar 1 locuinţă din 5 este şi asigurată.

”Companiile de asigurări membre UNSAR au achitat anul trecut despăgubiri de aproape 4 milioane lei doar pentru bunurile afectate de scurt-circuite sau fluctuaţii de tensiune, în baza asigurărilor facultative pentru locuinţe, conform unei analize la nivelul asociaţiei – cu toate că doar 1 locuinţă din 5 este şi asigurată.

Astfel, în fiecare zi calendaristică, din 73 de dosare de daună despăgubite în baza asigurărilor facultative de locuinţe, 5 sunt pentru pagube provocate bunurilor de fenomenele electrice”, arată UNSAR.

Potrivit celei mai noi cercetări sociologice realizate de IRES la solicitarea UNSAR, 2 din 5 români ştiu şi că daunele cauzate bunurilor din locuinţă de un scurt-circuit sau de o fluctuaţie de tensiune pot fi acoperite de o asigurare facultativă pentru locuinţă.

„O locuinţă asigurată înseamnă mai mult decât protejarea bunurilor fixe. Vorbim despre asigurarea unui nivel de trai care să ne ofere momente fericite alături de cei dragi, în siguranţă”, declară Alexandru Ciuncan, preşedinte & director general al UNSAR.

Asigurările facultative, în funcţie de acoperirile dedicate alese, sunt esenţiale pentru a face faţă unei game largi de evenimente nedorite, fie că vorbim despre simple reparaţii, înlocuiri ale bunurilor afectate după un eveniment nefericit, de acoperirea unor despăgubiri ca urmare a unor incidente de care suntem răspunzători sau chiar de reconstrucţia sau de achiziţia unei noi locuinţe (în cazul în care vorbim despre o catastrofă), potrivit UNSAR.

„Asigurându-ne locuinţa, ne asigurăm un viitor fără griji alături de cei dragi”, adaugă Alina Bărbulescu, specialist asigurări bunuri & proprietăţi în cadrul UNSAR.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

CTP: Cine poate să-l oprească pe Simion

Istoria se repetă? Paralele între alegerile din 2000 și dilemele politice de astăzi Cristian Tudor Popescu analizează provocările politice actuale, trasând paralele cu alegerile...

Tot mai mulți angajați revin la birou: 63% lucrează exclusiv din sediu, doar 10% rămân remote

Un sondaj realizat de Genesis Property, pe un eșantion de 1.168 de respondenți din România, arată o creștere semnificativă a prezenței fizice la birou,...

Zelenski acuză Rusia că transformă Ucraina în „teren de testare”

"Vecinul nebun" rus foloseşte Ucraina ca "teren de testare", a denunţat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, ale cărui forţe aeriene au acuzat Moscova că a...
Ultima oră
Pe aceeași temă