10.7 C
București
joi, 21 noiembrie 2024
AcasăInternaționalDeputații ruși susțin interzicerea adopțiilor în țările care permit schimbarea de sex

Deputații ruși susțin interzicerea adopțiilor în țările care permit schimbarea de sex

Parlamentul Rusiei a votat miercuri pentru a sprijini un proiect de lege care interzice adopția copiilor ruși în țările care permit schimbarea de sex, cea mai recentă măsură dintr-o serie de politici sociale ultra-conservatoare.

Moscova s-a prezentat de mult timp ca un bastion împotriva valorilor liberale, dar această tendință s-a accelerat semnificativ de când Kremlinul a lansat ofensiva sa în Ucraina, rupând și mai mult legăturile cu Occidentul.

Proiectul de lege ar interzice cetățenilor din țările care autorizează „schimbarea de sex prin intervenție medicală, inclusiv prin utilizarea de medicamente” sau care permit schimbarea genului în documentele oficiale de identitate.

Aceasta este cea mai recentă acțiune și stigmatizare a persoanelor LGBTQ de către Moscova, președintele Vladimir Putin consolidându-și masiv viziunea conservatoare și anti-liberală pentru țară de la lansarea campaniei sale în Ucraina în februarie 2022.

Cu o zi înainte, parlamentarii au cerut interzicerea promovării stilurilor de viață fără copii, descriind ceea ce au numit „mișcarea” și „ideologia” cuplurilor care aleg să nu aibă copii ca o influență decadentă occidentală, antitetică față de „valorile tradiționale” ale Rusiei.

Deputații au spus miercuri că vor să se asigure că copiii adoptați din Rusia nu vor trece printr-o schimbare de sex în străinătate.

„Cu această lege, protejăm copilul, facem totul pentru ca acesta să nu ajungă într-o țară în care sunt permise căsătoriile între persoane de același sex și schimbarea de sex”, a declarat președintele Dumei, Vyacheslav Volodin.

La începutul acestei luni, Volodin a dat un interviu presei ruse în care a numit Europa și SUA „bolnave” pentru că permit schimbarea de sex și a atacat persoanele „care ieri erau bărbați și astăzi se numesc femei”.

Adopția internațională aproape oprită

Legislatorii au votat aproape unanim pentru a sprijini proiectul de lege într-o primă lectură, cu 397 de voturi pentru și unul împotrivă.

Proiectul de lege trebuie să fie adoptat în încă două lecturi și aprobat de camera superioară înainte de a fi semnat în lege de Putin.

Adopția internațională a copiilor ruși a scăzut drastic din 2012, când Moscova a interzis americanilor să adopte. A fost aproape complet oprită de la lansarea ofensivei în Ucraina în 2022.

În 2023, doar șase copii ruși au fost adoptați de cetățeni străini, conform cifrelor oficiale.

La începutul anului, aproximativ 358.000 de copii erau în centre de îngrijire din Rusia, a raportat presa rusă, citând statistici guvernamentale.

Copiii care așteaptă să fie adoptați au fost prinși în consecințele conflictului din Ucraina, întrucât Moscova a luat în considerare interzicerea adopției în „țări neprietenoase” din 2022.

Există, de asemenea, acum complicații logistice pentru părinții care doresc să adopte și să ajungă fizic în Rusia.

Demografia în declin

Kremlinul, confruntat cu o populație îmbătrânită, a încercat să oprească declinul demografic al Rusiei – agravat de campania din Ucraina, care a trimis sute de mii de bărbați pe front. Experții au avertizat că aceasta a afectat rata natalității din Rusia.

„Sunt în general împotriva ca copiii să fie luați cu forța din Rusia ca niște mărfuri”, a declarat legislatorul Piotr Tolstoi.

„Demografia noastră este atât de bună încât ar trebui să ne transformăm într-o țară incubator? Sau, sub influența propagandei liberale, să schimbăm sexul?”, a adăugat el.

Propunerile recente sunt o nouă versiune a unui proiect de lege propus în 2022, care urmărea să interzică adopția copiilor ruși de către părinți din „țări neprietenoase” – un termen folosit de Moscova pentru a se referi la statele care au sancționat Rusia pentru ofensiva sa din Ucraina.

O postare pe site-ul Dumei de Stat a spus că proiectul de lege urmărește să interzică adopția copiilor ruși de către „țările NATO”.

MP Nina Ostatina, unul dintre autorii legii, a spus: „Războiul hibrid declanșat împotriva noastră atinge și copiii noștri… Rusia a devenit un avanpost în păstrarea valorilor tradiționale.”

Rusia a creat de ani buni un mediu ostil pentru persoanele LGBTQ. În iulie 2023, a interzis „mișcarea internațională LGBT” ca extremistă și a făcut ilegală schimbarea de sex.

Putin însuși a ridiculizat în mod repetat persoanele care au trecut prin schimbarea de sex, precum și comunitatea LGBTQ.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Ciucă a dat în scris că nu va apăra pe nimeni în fața justiției. Nu l-a nominalizat expres pe Iohannis

Candidatul prezidențial al PNL, Nicolae Ciucă, a semnat în direct, la dezbaterea electorală de la Antena 3 CNN, o hârtie în care spune că...

Traian Băsescu spune că Rusia nu va risca folosirea armelor nucleare

Fostul președinte al României, Traian Băsescu a făcut o analiză politică atât a candidaților la alegerile prezidențiale și parlamentare din 2024, cât și...

Elena Lasconi dezvăluie ce le-ar cere lui Putin și lui Trump dacă s-ar vedea cu ei

Elena Lasconi, candidatul USR la alegerile prezidențiale, a fost întrebată, miercuri seara, în emisiunea electorală „Alege ce urmează!“ de la Antena 1, ce ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă