15.3 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăEconomieEconomie internăDeputații au votat sute de noi locuri de muncă în vămi

Deputații au votat sute de noi locuri de muncă în vămi

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de aprobare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 103/2022, care prevede suplimentarea cu 324 a numărului maxim de posturi pentru aparatul central al Autorităţii Vamale Române, până la încetarea crizei actuale existente la graniţa României, generată de conflictul militar care se desfăşoară pe teritoriul Ucrainei, dar nu mai mult de 3 ani.

S-au înregistrat 184 voturi “pentru”, 82 “împotrivă” şi 14 abţineri.

Potrivit ordonanţei adoptate, numărul maxim de posturi pentru aparatul central al Autorităţii Vamale Române şi structurile teritoriale stabilit prin HG nr. 237/2022 se suplimentează cu 324 de posturi pe o perioadă determinată până la încetarea situaţiei care generează un aflux masiv de mărfuri şi persoane la frontiera României cu Ucraina şi Republica Moldova, precum şi în porturile de la Marea Neagră, dar nu mai mult de 3 ani de la intrarea în vigoare a ordonanţei.

Prin derogare, începând cu data intrării în vigoare a ordonanţei şi până la încetarea situaţiei care generează un aflux masiv de mărfuri şi persoane la frontiera României cu Ucraina şi Republica Moldova, precum şi în porturile de la Marea Neagră, dar nu mai mult de 3 ani, pentru ocuparea funcţiilor publice vacante şi temporar vacante nou înfiinţate se pot organiza şi desfăşura concursuri, cu obligaţia de a înştiinţa Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici cu privire la organizarea acestora cu cel puţin 13 zile înainte de data desfăşurării probei scrise a concursului.

De asemenea, prin derogare, pentru aceste funcţii publice anunţul privind concursul se publică pe pagina de internet a Autorităţii Vamale Române, respectiv a Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, cu cel puţin 10 zile înainte de data desfăşurării probei scrise a concursului.

Drepturile salariale ale personalului încadrat se stabilesc potrivit prevederilor Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cristina
Cristina
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă